Friday, May 19, 2006

Φωτογραφική Συζήτηση‘Το φωτογραφικό ντοκουμέντο. Όψεις και Μεταμορφώσεις’

Αντιγράφω από δελτίου τύπου:


Το Σάββατο 20 Μαΐου 2006 στις 12.00 το μεσημέρι, στο Μουσείο φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του κύκλου 'Λέξεις και Εικόνες’, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τίτλο:Το φωτογραφικό ντοκουμέντο. Όψεις και Μεταμορφώσεις’.

Οι διαφορετικές εκφάνσεις του φωτογραφικού ντοκουμέντου, ιστορικού και σύγχρονου, έως σήμερα, θα αποτελέσουν το αντικείμενο της συζήτησης.

Ομιλητές θα είναι:

ο κ. Άρις Γεωργίου, φωτογράφος, ιδρυτής της Photosynkyria και τέως Διευθυντής του M.Φ.Θ., ο οποίος θα αναφερθεί στην καλλιτεχνική διάσταση της “φωτογραφίας - ντοκουμέντο” και στην αντιμετώπιση της από τον εικαστικό χώρο (αίθουσες τέχνης-φεστιβάλ),

ο κ. Άρης Παπατζήκας, συλλέκτης φωτογραφίας, ο οποίος θα μιλήσει για τη λογική της συλλογής παλαιού και “ανώνυμου” φωτογραφικού υλικού και

ο κ.Ηρακλής Παπαϊωάννου, επιμελητής του Μ.Φ.Θ. και καλλιτεχνικός διευθυντής του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας - Photosynkyria 2006, ο οποίος πραγματεύεται το εύρος της έννοιας "φωτογραφικό ντοκουμέντο" και τη σύγχρονη συνθήκη της φωτογραφίας.

Το Μ.Φ.Θ., ιδιαίτερο τμήμα του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, αποσκοπεί αυτές οι συναντήσεις να αποτελέσουν τη βάση για τη διοργάνωση ενός Συμποσίου το 2008 στη
Θεσσαλονίκη.

  • Να συμπληρώσω ότι η είσοδος για το κοινό είναι ελέυθερη.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Γιατί "ιστολόγιο σε τιμή ευκαιρίας", ημιαδελφούλη; Αφού αξίζει πολλά! Από το ξεκίνημά του κιόλας το δείχνει!

(Καλά, τα λέω τώρα αυτά, να δω τι θα γράφω όταν θ' αρχίσεις να πράττεις δημοσΧιεύσεις για το νέο σιντί του ε, χμ, Ματθαίου Γιαννούλη -ακολουθεί πονηρό χάχανο)

Χαζοαστειεύομαι, φυσικά! Καλές εμπνεύσεις σου εύχομαι και συνάμα τόσο πολλά σχόλια, που να μην προλαβαίνεις ν' απαντάς...

Φιλάκια πολλά! Ευχαριστώ για όλα!

20 May, 2006 20:40

 
Anonymous Anonymous said...

'Σε τιμή γνωριμίας' και όχι 'σε τιμή ευκαιρίας' αξιότ ημιαδερφή.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως κάνουμε έκπτωση στην πχιόητα, όμως μια φιλόδοξη και σώφρων είσοδος στον άκρως σκληρό και ανταγωνιστικακό χώρο των ιστολογίων, επιβάλλεται -προς άγραν αναγνωστών- αρχικά να έχει μία προσιτή τίμη.

Βέβαια είναι προγραμματιΖσμένο η προσφορά αυτή σε λίγο να αλλάξει, γι' αυτό...προλάβετε!

Υ.Γ.: Για το Ματθαίο Γιαννούλη τον οποίον αναφέρεις, δυστυχώς αρχίζω να υποψιάζομαι ότι έχει αρχίσει να παρεισφρέει στον πλανευτή χώρο του mainstream και ίσως να μην του πράξουμε την τιμή να assholeηθούμε μαζί του. ;-)

Όμως μην ανησυχείς, λίαν συντόμως θα εντάξουμε στο πρόγραμμα των post και σημαντικά θέματα παρμένα από την ανεξάντλητη δεξαμενή της ημικουλτούρας.

22 May, 2006 17:12

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home