Thursday, May 25, 2006

Elias Hassos, Photography

Μόλις πριν λίγο με ενημέρωσε η αξιότ ημιαδερφή Χριστίνα Χάσου ότι ένας ‘ξάδερφός μου (‘ξάδερφος της Χριστίνας, άρα και δικός μου...) που είναι φωτογράφος και ζει στη Γερμανία, έχει ένα site στΗ διαδίκτυο, που αφορά την φωτογραφική του εργασία και πιθανόν να με ενδιέφερε να την επισκεπτώ στέλνοντας μου την ηλεκρονική διεύθυνση.

Μιας και γνωρίζω την Χριστίνα αρκετό καιρό, πριν δω το site του Elias Hassos, μάλλον περίμενα πως αν αυτό είχε κάποιο σημαντικό ενδιαφέρον θα με είχε ενημερώσει προ πολλού για την ύπαρξη του. Αυτό που περίμενα ήταν να βρεθώ στη σελίδα κάποιου που αγαπά και ασχολείται με τη φωτογραφία, θα είχε κάνει και κάποια έκθεση και θα είχε φτιάξει και έναν διαδικτυακό τόπο για να προβάλλει τις φωτογραφίες του.
Κι όμως!..

Που να το περιμένα ότι ο ΄ξάδερφος είναι ένας φωτογράφος ο οποίος εκτός των άλλων, συμμετείχε πέρυσι στο ίσως πιο γνωστό φεστιβάλ φωτογραφίας στην Ευρώπη, τον Μήνα Φωτογραφίας στο Παρίσι ο οποίος λαμβάνει χώρα κάθε Νοέμβρη στο Λούβρο;.. ;
Ή ότι θα μου έβγαζε γύρω στις 39.000 αποτελέσματα σε αναζήτηση του ονόματός του στο Google;..

Μπαίνοντας στο site του Elias Hassos βρέθηκα μπροστά σε εικόνες ενός φωτογράφου (οι οποίες στην τελική, πέρα από το όποιο βιογραφικό, αυτές είναι που ουσιαστικά μετρούν) που με την πρώτη ματιά γίνεται φανερό ότι διαθέτει ένα ώριμο και αρκετά ξεκάθαρο βλέμμα.

Σίγουρα δεν πρόκειται για έναν ερασιτέχνη, του οποίου οι φωτογραφίες μπορεί να μην εντυπωσιάζουν, γίνεται όμως σαφές ότι διαθέτει μια ευθεία και αρκετά διαυγή οπτική αντίληψη. Κατά βάση ο E. Hassos όσον αφορά την καθαρότητα στις εικόνες του, υπηρετεί αυτό που ονομάζεται «straight photography», με την σκηνοθεσία όμως να λαμβάνει μέρος στο τελικό αποτέλεσμα των συνθέσεων.

Από την πρώτη επαφή με την εργασία του φαίνεται ότι η τοπιογραφία και τα πορτραίτα είναι αυτά που αποτελούν τον κορμό του συνόλου της εργασίας του.

Κατάλογος: Elias Hassos : Fotografien

Ενδιαφέρων ο ΄ξάδερφος...
Επισκεπτείτε τον!

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ωραίος ο ξάδερφος!
Σόι πάει το βασίλειο! Μπράβο στους Χάσους! Μπράβο!

27 May, 2006 08:33

 
Anonymous Anonymous said...

ΕντυπωσXιάζομαι, αδερφέ! Γράφεις πράγματα για τον Ηλία μου που ούτε εγώ η ίδΓια ήξερα. Μα, 39.000 αποτελέΖματα; Είμαστε πολύ δΓιάσημοι τελικά... Χαίρομαι που σου άρεσε η δουλειά του - αν και δεν πολυσκαμπάζω από φωτογραφική ορολογία, και σ' ευχαριστώ (και εκ μέρους του) για τη δημοσίευση. Άντε, μακάρι να τα καταφέρει να μας έρθει το καΚοκαίρι, να σου τον γνωρίσω. Είμαι σίγουρη πως θα τον συμπαθήσεις.

(Αχ, να ζούσε ο παππούς μας...)

27 May, 2006 13:53

 
Anonymous Anonymous said...

Υ.Γ.: Σου άρεσε η Jessica?

Το προβατάκι, εννοώ...

Φιλιά!

27 May, 2006 13:55

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Ωραία η Jessica!

Το προβατάκι, εννοώ...

30 May, 2006 02:15

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home