Thursday, June 08, 2006

ΑΙΔΟΙΑ!

Είναι μήπως όλα τα αιδοία ίδια;
Η απάντηση είναι πως όχι. Το κάθε αιδοίο είναι ένας δικός του ολόκληρος κόσμος. Το καθένα φέρει την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα η οποία βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με την ιδιοκτήτριά του.
Ποιες όμως είναι οι διαφορές τους και ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών; Τι χαρακτηρίζει λ.χ. το αιδοίο της παρθένας και τι της τενίστριας; Τι της γοργόνας και τι το αιδοίο της μούμιας; Δεν θα είχε ενδιαφέρον μια μελέτη πάνω σε αυτό το μείζον θέμα;

Την ενδελεχή αυτή μελέτη ανέλαβε στο πρώτο του βιβλίο ο ισπανός συγγραφέας Χουάν Μανουέλ δε Πράδα με τίτλο‘Αιδοία!’ (εκδόσεις Καστανιώτης).

"Δεν είναι ένα βιβλίο που έχει γραφτεί μόνο για άντρες. Ούτε αποτελεί, φυσικά, αντικατοπτρισμό των γυναικών. Ούτε εγχειρίδιο σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης είναι. Ούτε επιτομή γυναικολογίας. Ούτε, πολύ λιγότερο, απλά ένα πορνογραφικό κείμενο".
Είναι απλά 54 απολαυστικές ιστορίες, γεμάτες χιούμορ και φαντασία οι οποίες αντιστοιχούν σε ισάριθμα διαφορετικά αιδοία. Σύντομες, περιεκτικές, γραμμένες με τον προσήκοντα σεβασμό και με τον ενδεδειγμένο θαυμασμό για τούτο το ιερό θέμα. Ένας ύμνος για κάθε αιδοίο.

Από το αιδοίο της βιολοντσελίστριας:
"Η βιολοντσελίστρια βολεύει τα γόνατά της στις κοιλότητες του μουσικού της οργάνου που ισοδυναμεί με την ανθρώπινη μέση, το πιάνει γερά απ’ το λαιμό, του τσιμπάει της φωνητικές χορδές και του τρίβει το στήθος με το δοξάρι μέχρι να πληγώσει την καρδιά και να το κάνει να κλάψει ένα σι ύφεση... Το αιδοίo της βιολοντσελίστριας, θα πρέπει να περιέχει νότες απόκρυφης μουσικότητας ολόκληρα και μισά τέταρτα oλόκληρα και μισά όγδοα, σαν το ηβικό τρίχωμα, ή ίσως έναν μετρονόμο που κρατάει το μέτρο με την κλειτορίδα της, δεξιά, αριστερά, δεξια, allegro ma non troppo… Το αιδοίo της βιολοντσελίστριας μέσα στο σαματά των χειροκροτημάτων, φιλά τις χορδές του εραστή του και αναβιώνει την αίσθηση του κυβισμού μπροστά σε τόσους φιλότεχνους θεατές."


Ο Χουάν Μανουέλ δε Πράδα έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία, μεταξύ αυτών με το βραβείο Planeta την μεγαλύτερη ισπανική λογοτεχνική διάκριση για το μυθιστόρημα του ‘Η θύελλα’ (μέτριο κατά τη γνώμη μου).
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ιδέα του βιβλίου ‘Αιδοία!’ την εμπνεύστηκε από ένα ανάλογο βιβλίο του Ραμόν Γκόμεθ δε λα Σέρνα του 1917 ‘Μαστοί’.

Συνοπτικά ένα λίαν ζουμερό βιβλίο...
(Que coňos os digo…)

3 Comments:

Blogger amarkos said...

Μμμμμ

08 June, 2006 13:33

 
Blogger enteka said...

ενδιαφέρον ακούγεται.
:)

08 June, 2006 15:02

 
Blogger Leigh-Cheri said...

Εμένα πάντως, η "Θύελλα" μου άρεσε περισσότερο! Αυτό όμως είναι πιο...πιασάρικο, μάλλον.
Πάντως και τα δύο αξίζει να διαβαστούν!

Φιλιά

11 June, 2006 17:03

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home