Monday, June 12, 2006

Αχ! Και Να'Μουν Πλούσιος

"Ποιος δεν ονειρεύεται να κερδίσει μια μέρα το Τζόκερ και από ένας συνηθισμένος βιοπαλαιστής να γίνει πολυεκατομμυριούχος μέσα σε μόλις μία μέρα; Ο Άλντο έκανε το όνειρο πραγματικότητα! Κέρδισε $10.000.000! Όμως βρίσκεται στη διαδικασία του διαζυγίου και δεν θέλει με τίποτα να το μάθει η γυναίκα του. Έτσι πρέπει να συνεχίσει να ζει την κανονική του ζωή, να συμπεριφέρεται όπως πάντα... Πώς όμως να τα καταφέρει ο άμοιρος όταν όλο του το είναι θέλει να απολαύσει όσα δεν μπορούσε ποτέ... κι εκεί αρχίζει ο Γολγοθάς του..."

Την είδα πρόπερσι στο Φεστιβάλ Νέων Γάλλων Δημιουργών στο Ολύμπιον και σήμερα χάρηκα που είδα ότι κυκλοφόρησε και σε dvd.
Απο όσο τη θυμάμαι, μια απολαυστική κωμωδία (η οποία όμως δεν ξεπέφτει σε χοντροκομμένα αστεία) με μια βαθύτερη προσέγγιση των ηρωών της και μια σεβαστή -για τέτοιου είδους ταινία- φιλοσοφία, που μας έκανε να γελάμε στο μεγαλύτερο μέρος της.
"Ταινία γεμάτη χιούμορ, με χαρούμενο, ζωντανό, απολαυστικό ύφος, έξυπνα πνευματώδη αστεία, αλλά και ψήγματα κυνισμού αναφορικά με το χρήμα και το πόσο σχετίζεται με την ευτυχία."

Όταν οι Γάλλοι ξεπερνούν τα τετριμμένα ερωτικά συμπλέγματά τους τα οποία αρκετές φορές κυριαρχούν αφόρητα στο σινεμά τους (όπως λ.χ. το '5x2' του Francois Ozon που είδα εχτές...) δημιουργούν απολαυστικές ταινίες σαν και το "Αχ! Και Να'Μουν Πλούσιος".

Προσπεράστε τον σχεδόν ανόητο τίτλο της και δείτε την!

7 Comments:

Blogger enteka said...

θενκς για την πρόταση. θα προσπεράσω την , όντως ψιλοσαχλή, μετάφραση του τίτλου και θα το δω
:)

12 June, 2006 18:58

 
Blogger Leigh-Cheri said...

Καλά βρε, πότε πρόλαβες και το ΄βγαλες αυτό;

12 June, 2006 20:09

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

enteka αν δεις την ταινία ελπίζω να σου αρέσει. Δεν είναι κανένα αριστούργημα αλλά βλέπεται αρκετά ευχάριστα.
Άπλά ήταν μια μικρή ευχάριστη έκπληξη για 'μενα και νομίζω ότι θα της άξιζε να είχε βρει διανομή στις αίθουσες (τόσες και τόσες ταινίες βγαίνουν) Επίσης είναι λίγο άδικο που έχει έναν τόσο 'αποτρεπτικό' τίτλο.
Παρεπιμπτόντως κάποια στιγμή θέλω να γράψω και ένα post με αφορμή με κάτι που είχες γράψει σε ένα σχόλιο σου στο blog σου.
(Σε έκανα να αναρωτιέσαι ε;..)
:-)

Leigh-Cheri είδες τι γΛηγορος που είμαι;..

12 June, 2006 23:17

 
Blogger AMF said...

Νασο ωραια υποθεση φαινεται να εχει.
εγω σου γραφω για να σου συστησω να παρεις απο κανενα Σεβεν την ταινια "Οι αρμονιες του Βερκμαιστερ" του Μπελλα Ταρ.
Πρωσοπικα ειχα καιρο να δω τοσο καλη ταινια.Ουγγρικης παραγωγης καθοτι, το ολο υφος παραπεμπει στα χρονια του καθεστωτος εχοντας μια μουχλιασμενη και σκοτεινη ατμοσφαιρα.Μου θυμισε αρκετα το υφος του κομικ "Παρτιδα Κυνηγιου" των Ενκι Μπιλαλ.Αργοι και βαριοι ρυθμοι,μια εντονα απειλητικη υποψια ,και βια κατευθυνομενη παντα απο μια ομαδα ηλικιωμενων αλλα ακομα και η φαλαινα θυμιζει το ονειρο του Mpazil Strogianof με το αμφιφυλο τερας.Αλλα και αρκετα στοιχεια απο τον Καισλερ και το βιβλιο του "Το μηδεν και το απειρο".Αν δε το εχεις διαβασει καντο,(υπαρχει στην κεντρικη βιβλιοθηκη).Μια σπουδη πανω σε ενα προδωμενο ονειρο αλλα και μια ματια στην συγχρονη πραγματικοτητα και στην ανθρωπινη ιδιοσυγκρασια σε σχεση με την εξουσια,ειτε ως φορεας της ειτε ως υφισταμενος της.

14 June, 2006 01:01

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Πωπω βρε Igopogo ψαρωτικός!..
;-)
Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις σου, θα τα πάρω όμως ένα-ένα ξεκινώντας από την ταινία/ες του Μπέλα Ταρ.
Ψάχνωντας βρήκα ένα ενδιαφέρον άρθρο για αυτόν στο Mic:

http://www.mic.gr/Cinema.asp?id=21461

(Ας μου πει κάποιος παρακαλώ πως μπορείς να βάλεις στα σχόλια λινκς, πλάγια γράμματα, bold...)

Χαίρομαι για τις προτάσεις και γενικότερα μου είναι πάντα πολύ ευπρόσδεκτες από οποιονδήποτε.

14 June, 2006 03:51

 
Blogger John G. Simandiras said...

...για να παραφράσω εσένα που παραφράζεις Πανούση στο Πα.Οι.ΔΓια.: "Αχ! και Νάσο πλούσιος".

ΓΣ

14 June, 2006 12:44

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Μου αρκεί και μόνο το ότι εποίησες μια πρόταση στην οποία βρίσκονται μαζί οι λέξεις "Νάσος", "πλούσιος" και κυρίως "Αχ!".

15 June, 2006 01:27

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home