Thursday, June 15, 2006

Οι πωλητές είναι ανίκητοι!

Αν περάσετε καμιά βόλτα από την Έκθεση Βιβλίου στην παραλία (εώς και την Κυριακή 18 Ιουνίου) δοκιμάστε ένα μικρό πείραμα.

Αρκετά (εώς πολλά) περίπτερα έχουν στις μπροστινές θέσεις των 'βιτρινών' τους το βιβλίο του Άγγελου Ροδαφηνού "Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι!". Κάντε πως του ρίχνετε μια ματιά η απλώς μόνο πως το κοιτάτε. Αν ο πωλητής δεν σας πει αμέσως αυτολεξεί: "Καταπληκτικό βιβλίο, ένα από τα καλύτερα, θα το διαβάσετε και μετά θα πάρετε και το πρώτο του συγγραφέα" (δείχνοντάς σας το "Από πρίγκιπας βάτραχος και τούμπαλιν")" χάνω ότι στοίχημα θέλετε!

Σήμερα μου το πρότειναν' (για τέταρτη ή πέμπτη φορά θα 'ναι) χωρίς καν να το κοιτάζω!

Άντε, του κάνω και διαφήμιση...

4 Comments:

Blogger amarkos said...

Άλλωστε, οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι.

15 June, 2006 01:27

 
Blogger AMF said...

Ξεκινησε και στην Ελλαδα η αμερικανοφερτη μοδα βιβλιων τυπου "Γινε πλανηταρχης σε 5 βηματα","Γαμησε τις καλυτερες σε 3 κινησεις","Κονοματα χωρις να σηκωθεις απο το κρεβατι σου(οι ιεροδουλες δε συμπεριλαμβανονται μιας και αυτη ειναι η δουλεια τους)"
Οσον αφορα τους πωλητες μαλλον διαβασαν το βιβλιο "Πουλα τα παντα και κονομα τα" καποιου συναδελφου του κυριου.
Παντως για τους ηλιθιους ο σχωρεμενος ο Ραφαηλιδης συχνα μνημονευε ενα κειμενο με τον τιτλο"Η συμασια των βλακων εν τω συγχρωνω κοινονικο βιο".

16 June, 2006 00:34

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

"Πουλα τα παντα και κονομα τα"
Έτσι ακριβώς τελικά είναι. Να φανταστείς ότι η αφορμή για να γράψω αυτό το post ήταν η τελευταία φορά που μου το πρότεινε ένας πωλητής με τον οποίο είχαμε ανοίξει συζήτηση για εντελώς άλλου είδους βιβλία.
Ε, στο τέλος μου προτείνει αυτό "Ε, όχι και εσύ!" λέω από μέσα μου...

Αμάν πΧια μ' αυτά τα εγχειρίδια ζωής!..
Σαφώς μιλώ γενικά όχι τόσο για το συγκεκριμένο βιβλίο. Άλλωστε σ' αφήνουν κιόλας να το δεις;..

18 June, 2006 20:19

 
Anonymous Anonymous said...

Ωραία τα σχόλιά σας και εν μέρει συμφωνώ, αλλά τελικά μάλλον δεν μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε (έστω και μέρος) του εν λόγω βιβλίου. Υπάρχουν πολλά μέτρια ή κακά βιβλία στην κατηγορία της αυτοβελτίωσης. Υπάρχουν όμως και εξαιρετικά, γραμμένα από επιστήμονες στο χώρο. Εγώ είμαι σίγουρος ότι μάλλον θα σας άρεζε αλλά και θα σας βοηθούσε αν το διαβάζατε. Σίγουρα πάντως δε θα χάσετε, γιατί αυτό αξίζει. Ποιος ξέρει, ίσως οι βιβλιοπώλες να είχαν δίκιο που σας το πρότειναν...

01 June, 2008 01:11

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home