Tuesday, June 20, 2006

Πάντα πάω με τους δυνατούς...

Διάβασα σήμερα (λίγο καθυστερημένα βέβαια), στο τεύχος 215 του Sunday του Αγγελιοφόρου που ήταν αφιερωμένο στο mundial, ένα άρθρο στο οποίο ρωτούσαν επώνυμους (μαζί και συντάκτες του περιοδικού) για τις προβλέψεις τους και για το ποια ομάδα υποστηρίζουν. Η ισχυρή πλειοψηφία απάντησε ότι υποστήριζε την ομάδα της Βραζιλίας.

Το ενδιαφέρον βρίσκεται στην αιτιολόγηση που έδωσαν αρκετοί τους για αυτήν την προτίμησή τους:

"Γιατί θεωρείται από τα σίγουρα χαρτιά", "Γιατί πιστεύω ότι έχει την καλύτερη ομάδα και θα κερδίσει", "Αυτή νομίζω ότι είναι και φέτος το απόλυτο φαβορί", "Είναι μακράν η καλύτερη ομάδα", "Πάντα πάω με τους δυνατούς", "Γιατί δεν υποστηρίζουμε τους ηττημένους..."

Τι να τα κάνουμε θα μου πείτε τα πάσης φύσεως ουτσάιντερ, όταν υπάρχει το σίγουρο ‘άλογο’ το οποίο θα μας φέρει πίσω αυτά που ποντάραμε; Τελικά οι ισχυροί και οι νικητές είναι και οι προτιμότεροι...

Η πιο ωραία πάντως επιλογή ομάδας, με την οποία συμφωνώ και επικροτώ, ήταν αυτή της δημοσιογράφου Σόνιας Ταλαντίνου:
"Θα υποστηρίξω το Τόγκο γιατί μου θυμίζει το αγαπημένο μου παγωτό των παιδικών μου χρόνων!" Σωστή!
(Μια που ανοίξαμε το θέμα, η δική μου προτίμηση, αν και ασχολούμε ελάχιστα με τα ποδοσφαιρικά, -πέρα από το Τόγκο-, είναι αυτή.)

Υ.Γ.: Μου έλεγε τις προάλλες μια φίλη φανατική του ποδοσφαίρου:
"Βλέπω τους αγώνες της ημέρας και μετά το βράδυ βάζω στο βίντεο και βλέπω... Tora! Tora! Tora!.."
Μα γιατί άραγε;..

9 Comments:

Blogger AMF said...

Πολυ ωραιο αυτο με το Τορα*3.
Η προσπαθεια της Νετ να συμπλευσει με το παγκοσμιο ρευμα που θελει το ποδοσφαιρο χαι και γκλαμουρ μαλλον ναυαγησε.Καταρχην γιατι η ελλαδιτσα δεν εχει σταρ συστεμ αλλα ουτε και Αστερια.Δηλαδη το αντιστοιχο του Καντονα και του Βινι Τζοουνς ειναι ο Γκωνιας?
Δευτερον γιατι εξω ποδοσφαιρο βλεπουν αντρες γυναικες και ξερουν αντρες και γυναικες.Εδω κατεξοχην βλεπουν οι αντρες και λιγοι απο αυτους ξερουν και 5 πραγματα
Και τριτον οταν βγαζεις καποιον να κανει μια εκπομπη πρεπει να ειναι και σχετικος με το θεμα.Ολες τις κοινοτυπιες που ακουω χρονια απο σπορτκαστερ(Οι ωραιες Βραζιλιανες,Το ποσο εξω ειναι ομορφα που παει ολη η οικογενεια στο γηπεδο,το οτι οι Βρζιλιανοι μαθαινουν φτωχοι μπαλα στους τενεκεδομαχαλαδες και στις παραλιες του σαο παολο) εδω τις εχουμε σε μια limited edition απο 2 αγαπημενα παιδια του ομιλου Λαμπρακη,μαιντανους και καλους δημοσιοσχετιστες,που για ολους εχουν κατι καλο να πουν!!!Τι καλα παιδια(σλλλλουυρπ,σλοθοθρπ)Σιγουρα στο σχολειο ηταν απουσιολογοι!!!

21 June, 2006 00:30

 
Blogger Zpi said...

Μέσα είσαι μάγκα και φόρτσα Αρζεντίνα.

και μπαίνω κι εγώ στο θέμα...
Ασε που ο Γκώνιας είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η εκπομπή. Οπως μου είπε ένας φίλος μετά από τον πρώτο αγώνα της Αργεντινής κάποιος καλεσμένος τους είχε κάνει μια σχετική ερώτηση και η απάντηση των κακών παιδιών ήταν: Δεν ξέρουμε την ώρα που έπαιζε η Αργεντινή μας βάφανε.
Είναι δυνατόν να κάνεις εκπομπή για το μουντιάλ και να μη βλέπεις την Αργεντινή; Ελεος.

Ασε το άλλο κάθε εκπομπή τα ίδια. Η Βραζιλία το ένα, η Βραζιλία το άλλο και μιά ωραία γκόμενα καλεσμένη για να κάνουμε χαβαλέ με την άγνοιά της.
Ποδοσφαιρική ανάλυση '0'. Με ένα γράφημα [να το κάνει ο Θεός] δε γίνεται ανάλυση αγώνα καρντάσχια

Ε ρε Αλέφαντος που σας χρειάζεται...

21 June, 2006 15:06

 
Anonymous Anonymous said...

Συμφωνώ απόλυτα με τα προηγούμενα σχόλια. Το Tora Tora Tora ήταν άκρως απολαυστικό, ακόμα και για μένα που απλώς ξέρω τα βασικά περί ποδοσφαίρου (αλλά δε χάνω με τίποτα το Μουντιάλ). Καμία σχέση με τα "Κακά παιδιά"- ο Θεός να τα κάνει. Από πού κι ως πού αθλητική εκπομπή ο Λάλας;

Vamos Argentina, ο Ρονάλντο παραπάχυνε...

21 June, 2006 17:38

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Μα πείτε μου σε αυτό το μουντιάλ χωρίς το Tora! Tora! Tora! η γυναίκα του Θανάση, η συμπαθής Ρούλα από την Κυψέλη (που έλεγε ο Πανούτσος...), από ποιον θα μαθαίνει τι είναι το οφσάιτ;..

Η εκπομπή πάντως πραγματικά έσκιζε! Αρκετά διασκεδαστική, εώς και έξυπνα αστεία, ενώ παράλληλα είχε και πολύ καλά ρεπορτάζ και πολύ καλές αναλύσεις (άσχετα αν συμφωνούσες ή όχι) η οποία καταφέρνε να κάνει ακόμη και άσχετους με το ποδόσφαιρο να ενδιαφέρονται για το μουντιάλ. Για ΄μενα ήταν σχεδόν το ίδιο αναμενόμενη με τους αγώνες -μη πω και παραπάνω-.

Και ας υπάρχουν πολλοί επαΐωνες το ποδοσφαίρου που τους ‘κράζουνε’ για τις απόψεις τους και τα σχόλια τους. Προτιμώ να διαφωνώ με κάποιον που έχει άποψη, παρά να τα πάω καλά με κάποιον ο οποίος αποφεύγει να αφήνει αιχμές, προσπαθεί με όλους να τα έχει καλά και το μόνο τελικά που καταφέρνει να κάνει είναι να αναμασά στερεότυπα.

Όσο για τους σπίκερς των αγώνων, τελικά οι ‘εξυπνάδες’ που λένε δεν είναι και το πιο διασκεδαστικό κομμάτι;.. Κάνεις και λίγο χαβαλέ τουλάχιστον μαζί τους! Αν μη τη άλλο το προτιμώ από το να ακούω μια στεγνή και χωρίς γωνίες περιγραφή.

Να, όπως σήμερα μου είπαν και ένα άπαιχτο σχόλιο του Μαυρομάτη (δεν αντέχω να μην το γράψω) που έκανε σε έναν αγώνα με την Ολλανδία το οποίο ήταν κάπως έτσι:
"Οι παίχτες της Ολλανδίας είναι άψογα στημένοι σαν 11 καλοκουρδισμένα... πορτοκάλια!"

Υ.Γ: Και μια δική μου απορία:
Ο προπονητής της Πορτογαλίας ο Scholari, είναι ο Ano ή ο Kato;..

22 June, 2006 02:05

 
Blogger Leigh-Cheri said...

Γιατί δεν έβγαζες καινούριο post για όλ` αυτά;

Τέλος πάντων, τώρα με την Αργεντινή και το Μεξικό, τι θα γίνει; Μου λες;...

Ουφ!

24 June, 2006 10:01

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Βρε Leigh-Cheri, μα φυσικά για να δείξω ότι έχουμε βάθος απόψεων όχι μόνο βιτρίνα... ;-)

Ασφαλώς να νικήσει η Αργεντινή και -με βαρΓιά καρδΓιά- να χάσει το Μεξικό...

Ουφ!

24 June, 2006 11:33

 
Blogger Leigh-Cheri said...

Ναι, αλλά χθες κι εσύ με τους θεωρητικά δυνατούς ήσουνα.

Σνιφ! Καημένοι ΜεΧικάνοι!

25 June, 2006 18:04

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Το πρόβλημα μου δεν ήταν ότι κάποιος υποστηρίζει τους "δυνατούς" (όχι μόνο στο ποδόσφαιρο), αλλά ο λόγος για τον οποίο το κάνει.

Όταν λοιπόν δεν το κάνει -για παράδειγμα- γιατί του αρέσει η ομάδα, ή για το ποδοσφαίρο που αυτή παίζει, ή γιατί συμπαθεί εν γένει την ιδια τη χώρα, (ή ακόμη αν θες γιατί όταν ήταν μικρός την υποστήριζε... ο μπαμπάς του και τώρα την συμπαθει), αλλά γιατί "αυτή θα κερδίσει", και γιατί "αυτή είναι το φαβορί". (Ακόμη χειρότερα όταν παραδέχεται ότι "Πάντα πάω με τους δυνατούς...")

Γιατί απλώς κάνει μια 'ασφαλής' επιλογή.

Σαν να σου λέει αν κάποια στιγμή δεν θα παίζει καλά η ομάδα, θα πάει με τους καινούργιους 'δυνατούς'...

Ήταν όμως όντως κρίμα για το Μεξικό...

25 June, 2006 19:45

 
Blogger Leigh-Cheri said...

Τι γίνανε τώρα οι δυνατοί; Ε;

02 July, 2006 17:24

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home