Sunday, July 16, 2006

Τα Μωρά στη Φωτιά στο Θέατρο Συκεών

Τετάρτη 19 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών συναυλιακό ραντεβού με τα Μωρά στη Φωτιά.

Η
συναυλία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και είναι η πρώτη μετά από πολύ καιρό που τα Μωρά εμφανίζονται σε μια αποκλειστικά δική τους συναυλία σε ανοιχτό χώρο στη Θεσσαλονίκη (αν εξαιρέσουμε τα φεστιβάλ) και επίσης το γεγονός ότι η σύνθεση του συγκροτήματος θα αποτελείται και από νέα μέλη-έκλπηξη. Κυρίως όμως είναι το γεγονός ότι η συναυλία θα ηχογραφηθεί και θα βιντοσκοπηθεί με σκοπό την κυκλοφορία του πρώτου live άλμπουμ των Μωρών στη Φωτιά από τη Baby records στα μέσα του ερχόμενου χειμώνα.

Πληροφορίες από πρώτο χέρι -και κυρίως στόμα- για την συναυλία και τα νέα μέλη του συγκροτήματος θα έχουμε την χαρά και την τιμή να ακούσουμε το βράδυ της Τρίτης 18 Ιουλίου 2006 από τις 21:05 -22:00 από τον ίδΓιο τον Στέλιο Σαλβαδόρ Παπαϊωάννου στην συνέντευξη που θα παραχωρήσει (έτσι δεν πράτουμε στους γηραιότερος;..) στον Γιάννη Σημαντήρα και στην ημιεκzombie του 102 fm της ΕΡΤ3 'Δγιαμάντγια'.

Να πούμε επίσης για όπΧοιον ενδιαφέρεται να ακούσει την συνέντευξη -και γενικότερα το ακατΑνόμαστο ραδΓιοφΟνικό υποπροϊόν που ονομάζεται ΔΓιαμάντΓια- ότι υπάρχει η δυνατό'ητα ακρόασης και μέσω της δγιαδιχτύου.


(Ο Στέλιος Σαλβαδόρ βάζει φωτιά στη Φεστιβαλάρδα.)
(φωτο: Νάσος Αβδαρμάνης)

5 Comments:

Anonymous Χριστίνα said...

ΜΓια θερμή (φλογιΖμένη μάλλον) παράκληση προς το Σαλβαδόρ: Να μην αρχίσει τα πολύ καυτά τραγούδΓια από το πρώτο ημίωρο (έλεος...) όπως είχε πράξει στο πρόσφατο λάιβ τους στο Ξυλουργείο. Το "Κάτω στην πόλη" είχε παίξει τρίτο ή τέταρτο!

Μα να αρχίζει τόσο νωρίς το άγριο ξύλο, και να δΓιαρκεί ως το τέλος της συναυλίας; Δεν αντέχουμε, βρε αδελφέ, χρειαζόμαστε και λίγη προθέρμανση! Είμαι και άρρωστη.

Τα λέμε αύριο, αδελφούλη, φιλιά.

18 July, 2006 14:19

 
Anonymous justelene said...

Ήθελα πολύ να πάω εκεί..Σε ζηλεύω ειλικρινά..

31 August, 2006 12:22

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Ήταν πολύ ωραία η συναυλία, αν και την απολαύσαμε λίγοι (και ...εκλεκτοί;)

Σχόλια, φωτογραφίες και ημιανταπόκρισεις από τη βραδΓιά θα βρείς (αν δεν τις έχεις ήδη δει) στο official blog της ΠΑ.ΟΙ.ΔΓΙΑ. και στο blog Ανήσυχες Μέρες

Τα λέμε στην επόμενη των Μωρών!

04 September, 2006 17:01

 
Anonymous Anonymous said...

Where did you find it? Interesting read easy planning resources info retirement site Ativan abuse risk chinchila coats oriflame emergency face lift night recovery treatment http://www.guttermountroofracks.info/Kenneth_cole_pea_coats.html List companies call centers sample financial statement audit planning memo Article+about+financial+planning+through+unit+trust Roof rack saris Insurance house uk Diabetic exchange list software laser tattoo removal coats arms family name orgins Marx toys catalog

01 March, 2007 08:18

 
Blogger Korah 4 said...

Δελτίο Τύπου
Η Θεατρική Εταιρεία Πόλις πρόκειται να παρουσιάσει την θεατρική παράσταση Κοραή 4 - Προσβάσιμος χώρος στον χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944, πρώην Κρατητήρια της Γκεστάπο, στο Μέγαρο της Εθνικής Ασφαλιστικής της οδού Κοραή, στην Αθήνα. Ο χώρος ανήκει στην Εθνική Ασφαλιστική και μας παραχωρείται για την παρουσίαση της συγκεκριμένης παράστασης.
Το καινούργιο νεοελληνικό κείμενο της Αιμιλίας Βάλβη, εξ’ αφορμής του χώρου, πραγματεύεται τον αγώνα του ανθρώπου για αντίσταση σε κάθε μορφή απολυταρχισμού και ελέγχου από ανεξέλεγκτους φορείς εξουσίας. Επιχειρεί να μιλήσει για τους σύγχρονους τόπους αλλά και τρόπους βασανιστηρίων. Τα βασανιστήρια σήμερα δεν έχουν σαν στόχο την πληροφορία που πιθανά γνωρίζει ο κρατούμενος αλλά τον ίδιο ως προσωπικότητα. Οι άνθρωποι που σήμερα βασανίζονται στον πλανήτη δεν βασανίζονται γι’ αυτά που γνωρίζουν αλλά γι’ αυτό που είναι. Αυτό που ενοχλεί είναι οι επιλογές ζωής των κρατουμένων που πρέπει όχι απλώς ν’ αλλάξουν αλλά να πάψουν να υπάρχουν ως τέτοιες, γεγονός που συνεπάγεται την ολοκληρωτική εξόντωση του κρατουμένου. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο η παράσταση αφηγείται την ιστορία μιας τυφλής γυναίκας και του συντρόφου της που η ίδια τους η ζωή (μια ζωή που υπερασπίζεται το όνειρο, τον έρωτα, την ελεύθερη πολιτική και πολιτιστική δράση) είναι αιρετική. Για το λόγο αυτό η γυναίκα συλλαμβάνεται και ο φορέας της εξουσίας χρησιμοποιεί κάθε προσωπική στιγμή του ζευγαριού και κατορθώνει να μεταστρέψει τον άντρα από σύντροφο, σε βασανιστή.
Η παρουσίαση της δουλειάς μας θα ξεκινήσει με τη μορφή ανοιχτών προβών το μήνα Μάιο προκειμένου να ανακαλύψουμε μαζί με το κοινό που θα τις παρακολουθήσει, τις ιδιαιτερότητες και το φορτίο του χώρου πριν, προχωρήσουμε στην τελική διαμόρφωση της παράστασης. Χρειαζόμαστε την ελεύθερη συμμετοχή του κοινού κατά τη διάρκεια των δοκιμών ώστε μαζί να καταλήξουμε τον τρόπο που μπορεί κανείς να αγγίξει έναν τόσο φορτισμένο χώρο μνήμης και ιστορίας. Αναζητούμε τον τρόπο να σταθούμε με σεβασμό στη μνήμη αυτή, αλλά και να βιώσουμε εκ νέου την αλήθεια ενός πολύ σύγχρονου μηνύματος, που λέει πως εξακολουθούμε να μην είμαστε ελεύθεροι και να διαιωνίζουμε με την αδιαφορία, τόπους σύγχρονων βασανιστηρίων. Αυτός ο προβληματισμός διέπει ολόκληρη τη διαδικασία της πρόβας από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε : Πώς η ιστορία συναντά τη σημερινή αλήθεια, πώς η δική μου αλήθεια μίας σύγχρονης καθημερινότητας αποκτά κοινά στοιχεία με μία ζοφερή και συγκλονιστική αλήθεια ενός όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος, και πως αυτά τα κοινά στοιχεία αποκτούν οικουμενική αξία.
Πληροφορίες: Από 14 μέχρι 31 Μαΐου 2008 κάθε μέρα εκτός Πέμπτης στις 22:00 θα παρουσιάζονται με τη μορφή της ανοιχτής πρόβας αποσπάσματα ή και ολόκληρο το έργο. Το ενδιαφερόμενο κοινό πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνήσει διότι οι θέσεις θεατών σε αυτή τη φάση θα είναι περιορισμένες. τηλ. επικοινωνίας 6978638355 (καθημερινά από 10:00-14:00)

Info:
Κοραή 4 – Προσβάσιμος χώρος της Αιμιλίας Βάλβη
Σκηνοθεσία: Ελένη Γεωργοπούλου
Κίνηση : Νικολέτα Ξεναρίου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες: Σοφία Καλαμπάκα
Παίζουν: Μαρία Τσιμά, Αιμιλία Βάλβη, Κωσταντής Μιζάρας
Παραγωγή: Θεατρική Εταιρεία Πόλις
Τηλ. επικοινωνίας: 6978/638355 και 6974/316537
http://korah4.blogspot.com/

20 May, 2008 11:07

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home