Tuesday, July 25, 2006

Λίβανος. Σιγά μην κλάψω;


Όχι,
δεν θα πάω να φτιάξω μια φωλιά στον ουρανό, δεν θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω, θα κλάψω, θα κλαίω και θα οργίζομαι!




Γιατί άλλωστε
"δεν υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός από το να κλαίει κανείς για κάποιον που δεν γνώριζε"...

5 Comments:

Blogger Leigh-Cheri said...

«Και να τι θέλω τώρα να σας πω:
Μες στις Ινδίες, μέσα στην πόλη της Καλκούτας
Φράξαν τον δρόμο σ` έναν άνθρωπο
Αλυσοδέσαν έναν άνθρωπο κει που εβάδιζε.

Να, το λοιπόν, γιατί δεν καταδέχομαι
Να υψώσω το κεφάλι στ` αστροφώτιστα διαστήματα
Θα πείτε: «τ` άστρα είναι μακριά κι η Γη μας τόσο δα μικρή»
Ε, το λοιπόν, ό,τι και να είναι τ` άστρα,
Εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω!
Για μένα, το λοιπόν το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο
ΕΙΝ` ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΑΔΙΖΕΙ
ΕΙΝ` ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΛΥΣΟΔΕΝΟΥΝΕ»

[Μικρόκοσμος (Θ. Μικρούτσικος-Ν. Χικμέτ)]

Κι όσο για «τον παροιμιώδη μέσο ανθρωπάκο»
Που «επαναστάσεις στα όνειρά του αναζητεί»
(ή και «χτίζει μια φωλιά στον ουρανό» μοναχά για την πάρτη του)
«…ΤΟΝ ΕΧΩ ΣΙΧΑΘΕΙ»!!!

Φένια

25 July, 2006 09:22

 
Anonymous Anonymous said...

Si, lo que pasa ahora en Livano es una tragedia muy grande y, como siempre, el mundo no tiene respeto ni consentimiento por las lagrimas. Ojala la vida humana algun dia cueste mas que un pedazo de tierra o prestigio.

25 July, 2006 20:32

 
Blogger AMF said...

Aγαπητε Τ.Μ.Α. οι Αμερικανοι,οι Εβραιοι οι Αραβες ως κρατικες οντοτητες κανουν τη δουλεια τους.Η πολιτικη δεν εχει συναισθηματα εχει συμφεροντα και οσκοπος αγιαζει τα μεσα.
Τωρα απο μας δεν χρειαζεται κλαμα.Ας βρουμε καναν οργανισμο να δωσουμε 5 φραγκα που θα γινουν τροφιμα ρουχα φαρμακα.Ειναι το λιγωτερο που μπορουμε να κανουμε.
Και πλεον με αυτο τον πολεμο φαινετε ξεκαθαρα οτι δεν υπαρχουν κρατη που να ταυτιζονται με το λαο.Και οι Εβραιοι πλειτωνται σα λαος και υπηρχαν και καλυτερες λυσεις για το προβλημα της Χεζμπολαχ.και οι Αραβες πλειτωνται αλλα η χαμας και η Χεζμπολαχ συνεχιζουν την αδιεξοδη πολιτικη.Αμερικανοι και Ευρωπαιοι χαιρονται.Καμια κυβερνηση πλεον στον κοσμο δεν ταυτιζεται με τον πλυθησμο του κρατους που κυβερνα.Γιαυτο και δεν αξιζει για κανενα κρατος να πολεμισεις.Η καθολικη αποχη απο τα οπλα και ο αντιμιλιταρισμος πρακτικα,η αρνηση στρατευσης και εκπαιδευσης ως ενστολος-κρατικος δολοφονος και η καταργηση καθε θητειας ανα τον κοσμο ισως πρεπει να γινουν παγιο αιτημα ολων των λαων

29 July, 2006 20:23

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Φένια μου, πιο κατάλληλους στίχους δεν θα μπορούσες να βρείς. Δυστυχώς όμως σήμερα ένας άνθρωπος το να είναι οργισμένος -ακόμη για πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα όπως το να χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές- αυτομάτως σημαίνει ένα από τα παρακάτω (ή και τα δύο μαζί):
Ή ότι είναι παρωχημένος ή ότι είναι τρομοκράτης. (Πάντως ύποπτος είναι σίγουρα...)
Εγώ να συμπληρώσω μόνο ένα στίχο των rage against the machine ο οποίος λέει:
"Anger is a gift".

Lilia seguro lo que pasa en Livano es una tragedia muy grande. Tantas personas inocentes se matan para un pedazo de tierra?, para el dinero?, no puedo decir para que...
Lo unico que veo es que todo eso es algo totalmente irracional y tampoco no se si bastan nuestros palabras y nuestros deseos...

Φίλε Kapetank τελικά σε κάτι τόσο παράλογες καταστάσεις μερικά τραγούδια μιλούν και εκφράζουν τον πόνο καλύτερα από οτιδήποτε...
Συμφωνώ μαζί σου ότι και η Χεζμπολάχ έχει τις ευθύνες της σε αυτή την παράλογη κατάσταση, από την άλλη όμως η πάταξή της δεν μπορεί να είναι η μόνη δικαιολογία για να σκοτώνεις τόσους αμάχους.
Χτυπήθηκαν στόχοι της Χεζμπολάχ λέει στις ειδήσεις και βλέπεις ολόκληρες πόλεις και χωριά κατεστραμένα. Φαντάσου λέει να έκανε κάποιος πόλεμο στην Ελλάδα και να έλεγε ότι χτυπά στόχους της Χρυσής Αυγής (να πούμε ότι οι λόγοι ήταν επίσης απολύτως δικαιολογημένοι) και με στόχο την οργάνωση αυτή να σκότωνε τυφλά εκατοντάδες αμάχους και να κατέστρεφε ολόκληρη την Θεσσαλονίκη. (Άσχετα αν αυτό ίσως να ήταν και μια λύση στο αρχιτεκτονικό χάος της πόλης...)

Και τι υποκριτικός αυτός ο χαρακτηρισμός "Έξυπνες βόμβες". Και μόνο για τον σκοπό για τον οποίο μια βόμβα προορίζεται, εκ προοιμίου δεν μπορεί επ' ουδενί να χαρακτηριστεί ως "έξυπνη". Πόσο μάλλον όταν βρίσκεται, όπως συνήθως, σε χέρια ηλιθίων...

Φίλε Igopogo σα μπερδεμένα μου φαίνεται να μου τα λες...
Καταρχάς θα διαφωνήσω στο θέμα των φιλανθρωπιών που έθεσες. Ασφαλώς δεν είναι το λιγότερο που μπορούμε όπως λες εσύ. Είναι όμως ότι πιο υποκριτικό!
Ασπιρινές σε κατάσταση καρκίνου. Και όπως συνηθίζω να λέω, ασπιρίνες όχι για αυτούς που πονούν αλλά για 'μας που τις δίνουμε. Να ελαφρύνουμε λιγάκι και την συνείδησή μας. Ότι κάναμε ότι μπορούσαμεκαι 'μεις βρε αδερφέ...

Όσο για την πολιτική ανάλυση δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, γενικά έχεις δίκιο.
Απλά όμως για μια ακόμη φορά θα επικαλεστώ κάποιους στίχους:

"Να γνωρίζεις, να καταλαβαίνεις δεν σημαίνει πως τα πάντα συγχωρείς"
που λέει και ο Σαλβαδόρ...

30 July, 2006 22:41

 
Blogger AMF said...

Aαπητε Νασο,
η πολιτικη αναλυση ειναι αυτη που θα δειξει το προβλημα γιατι ειναι πολιτικο.Και κατα συνεπεια οικονομικο.Αν ψεχνεις τον πραγματικο δολοφονο αυτος ειναι η οικονομια της αγορας που μετατρεπει τα παντα σε κερδος το οποιο εχει για υποκειμενο και οχι αντικειμενο.απλα θεωρω υποκρισια να διαδηλωνω κατα του πολεμου και να ψηφιζω κοματα που δεν εχουν στο προγραμα τους ανατροπη των οικονομικων σχεσεων.
Οπως και θεωρω υποκρισια να διαδηλωνω για τα παιδακια του Ιρακ και ναμην ασχολουμε με τους Ρομ του δενδροποταμου,τους απορουςμεταναστες της θεσσαλονικης,τους ατεγους της πολης.τα λεφτα για αφισες,μικροφωνικες και οι μισθοι των εππαγγελματιων κοματικων στελεχων θα μπορουσαν να ανακουφισουν λιγο και αυτπους.αλλα ειναι ασφαλες να διαδηλωνεις για το Ιρακ,το Λιβανο το Τιμπουκτου.Ειναι μακρια.Δεν θα βρεθει μπροστα σου για να κανεις καποια θυσια.Απο διαδηλωτες με Λακοστ που το μονο που κανουν ειναι να διαμαρτυρονται χορτασαμε.Χρειαζομαστε διαδηλωτες που θα κανουν και αλλα πραγματα.
Δεν διαφωνω με οσα λες.Συμφωνω 100 φορες.Αλλα ας κοιταξουμε και διπλα απο το σπιτι μας.Ο ακτιβισμος ξεκιναει απο το σπιτι μας.

08 August, 2006 16:29

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home