Tuesday, July 04, 2006

Ideias Weblizadas

Μπαίνοντας τυχαία σε ένα πορτογαλικό blog που λέγεται "Ideias Weblizadas" βρήκα μερικά βιντεάκια, σχετικά με την πορτογαλική τηλεόραση, το ποδόσφαιρο ή παρμένα από το ίντερνετ, κάποια από τα οποία μου τράβηξαν την προσοχή.

Το πρώτο από αυτά είναι οι τελευταίες στιγμές του αγώνα στον μουντιάλ (λέγε-με-και-μάρτυριο) Πορτογαλία-Αγγλία, μετά το νικηφόρο πέναλτι του Cristiano Ronaldo, με την χαρακτηριστική περιγραφή πορτογάλων εκφωνητών και τα πανηγύρια που ακολούθησαν.

(Δεν γίνεται να βλέπαμε και εμείς τους αγώνες με τέτοιες περιγρ
αφές και ας μην καταλαβαίναμε Χριστό; Έτσι και αλλιώς -μερικοί- δικοί μας μιλάνε σαν να απευθύνονται μόνο σε τυφλούς. Περιγράφουν απλώς ότι δείχνει η κάμερα...)



Το
δεύτερο είναι ένα βίντεο κλιπ αφιερωμένο στις καλύτερες στιγμές του Cristiano Ronaldo.





Το τρίτο το οποίο ήταν η αφορμή να γράψω αυτό το post, αποτελεί ένα μικρό δείγμα σε πιο σημείο μαλακίας μπορούν να φτάσουν μερικοί πιτσιρικάδες μπροστά στις κάμερες (και όχι μόνο;..) στην άλλη όχθη του Ατλαντικού (και όχι μόνο;..) για να περάσουν διασκεδαστικά (;) την ώρα τους.

5 Comments:

Blogger urbane71 said...

Πολύ καλό! Τρελλαίνομαι να ακούω ματς σε άλλες γλώσσες. Οταν είχα πάρει το dvd της ουέφα για το Euro 2004 ήταν απόλαυση να ακούς τους ξένους σχολιαστές, ειδικά στα ελληνικά παιχνίδια.
Με την ευκαιρία, πριν δύο-τρεις μέρες είχα ανεβάσει ένα post σε σχέση με την Πορτογαλία, κάπως διαφορετικού περιεχομένου. με τίτλο "Γιατί μου τη σπάει η ΠΟρτογαλία".
Ελπίζω να μην έχεις πορτογαλικές ρίζες :)

04 July, 2006 08:50

 
Blogger amarkos said...

Θα σταθώ στο τρίτο. Έχεις πολλά να μάθεις για τη Διαδίχτυο Tertuliano Máximo Afonso μου. Το Ιντερνετ είναι ευχή και κατάρα. Κάτι σαν τον Πανούση ασούμε.

04 July, 2006 11:19

 
Blogger AMF said...

Αγαπητε Tertuliano Máximo Afonso (με το διακριτικο ψευδωνυμο) ωραια τα πορτογαλικα αλλα τους ειπε κανεις οτι το Μουντιαλ ειναι στημενο?Κανεις.Ουτε και σε μας ειπαν τιποτα.Γιαυτο πανυγηριζαμε.

04 July, 2006 17:15

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Φίλε urbane71, ως Tertuliano Máximo Afonso φυσικά και έχω ακραιφνείς πορτογαλικές ρίζες.
Όμως αυτό είναι απλώς το διακριτικό, που λέει και ο igopogo, και συνάμα αιδήμον θα συμπλήρωνα εγώ, ψευδώνυμό μου. Οπότε μην ανησυχείς.

Εμένα πάντως μου την 'έσπασε' η Πορτογαλία στον απαράδεκτο αγώνα της με την Αγγλία. Δεν ήταν αγώνας αυτό, σκέτο βασανιστήριο ήταν.

ΑδΟλφέ Άγγελε έχω πολλά ακόμη να μάθω ε; Ελπίζω τουλάχιστον να βρίσκομαι για πολύ ακόμη στην άγνοια...

Ιgopogo, στημένο;..
Έλα ρε 'συ!..

(Δεν το πιστεύω ότι μιλάω τόσο πολύ για ποδόσφαιρο...)

04 July, 2006 18:10

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

"Germany 2006" η` "Ο Ταμτακος στη Γερμανια";
Βλέπω igopogo τα χώνεις πολύ ωραία στο Παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κατεστημένο στο blog σου.

Έτσι μπράβο φίλε. Δωσ' μου διαπλοκή και πάρε τη ψυχή μου!

05 July, 2006 15:26

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home