Wednesday, October 18, 2006

Δύο συναυλίες για τον Άλκη

Πριν λίγο καιρό σε ένα παλιότερο post έκανα λόγο για την μεγάλη σημασία της αίσθησης της παρέας στις συναυλίες. Για αυτήν τη ζεστή και φιλική αίσθηση που νιώθεις όταν πηγαίνεις σε μια συναυλία και αυτούς που βλέπεις πάνω στην σκηνή δεν τους βλέπεις μόνο σαν κάποιους μουσικούς, αλλά πρώτα από όλα σαν κάποιους καλούς φίλους με τους οποίους βρεθήκατε σε ένα ραντεβού που δώσατε. Ίσως να μην μιλήσεις ποτέ μαζί τους, αλλά όμως από την αλλη η μουσική -και η τέχνη γενικότερα- δεν συνιστά πρώτα από όλα μια μορφή επικοινωνίας; Μια επικοινωνία η οποία μερικές φορές είναι ακόμη πιο σημαντική και από την άμεση και συνηθισμένη επικοινωνία. Είναι τότε που δεν βλέπεις πια μόνο τον καλλιτέχνη, αλλά βλέπεις τον άνθρωπο. Είναι τότε που συντελείται μια μικρή υπέρβαση που καταφέρνει να εξαφανίσει την διαχωριστική μπάρα μεταξύ μουσικών και κοινού, και παράλληλα να ενώσει μεταξύ τους την κάθε ανθρώπινη μονάδα στο κοινό με αποτέλεσμα όλοι να γίνονται ένα. Και δεν νομίζω να είναι τυχαίο πως όταν υπάρχουν αυτές οι μουσικές-ανθρώπινες σχέσεις είναι τότε που κρατούν και περισσότερο...

Ίσως αυτός ο πρόλογος να είναι λίγο μακρύς όμως ήθελα να πω ότι η κάθε τέχνη, είναι κυρίως μια επικοινωνία ανθρώπων. Μια αφορμή για να 'ρθουν πιο κοντά μεταξύ τους άγνωστοι φίλοι.
Για έναν τέτοιο φίλο λοιπόν, τον Άλκη Στάγκο, ο οποίος έχει την ανάγκη της στήριξής μας, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην Υδρόγειο θα πραγματοποιηθούν δύο συναυλίες στις οποίες θα εμφανιστούν αρκετοί γνωστοί "φίλοι/καλλιτέχνες" με είσοδο 10 ευρώ.
Περισσότερα για τον Άλκη, -και μερικές ακόμη πολύ ενδιαφέρουσες και αιχμηρές σκέψεις σχετικά με αρκετούς μεμψίμοιρους (και life style μίζερους θα συμπλήρωνα εγώ) της πόλης μας- μπορείτε να μάθετε από το Γιάννη Σήμαντήρα σε σχετικό post του. Και τέλος όπως λέει και ο Argos (που εγώ με τη σειρά μου αντιγράφω από τον Zpi):
"Οσοι δεν νοιάζεστε για τον Άλκη, μπορείτε να πάτε μόνο για τους καλιτέχνες που παίζουν".

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home