Tuesday, January 09, 2007

Τραγούδι από το μέλλον!

Καλά ε, έχω πάθει μεγάλη πλάκα! Εχτές το πρωί άκουγα Δεύτερο Πρόγραμμα στο ραδιόφωνο (ξέρετε, το πρώην ΕΡΑ2) και ενώ έπαιζε μια χαρά γνωστά τραγουδάκια του σήμερα, ξαφνικά βάζει ένα τραγούδι α π ί σ τ ε υ τ ο! Τέτοιο πράγμα και τέτοιο ήχο πραγματικά αποκλείεται να έχετε ξανακούσει! Μη με ρωτάτε αν μου άρεσε, δεν ξέρω να σας πω. Ήταν τόσο -μα τόσο!- πρωτόγνωρο αυτό που άκουσα που μου είναι αδύνατο να απαντήσω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο ήχος και η ενορχήστωσή του -τι όργανα ήταν αυτά δε ξέρω- ήταν τόσο πρωτοποριακά που ήταν σα να άκουγες τραγούδι 30 χρόνια μεταγενέστερο! Να δεις πώς είπε ότι λεγανε αυτούς που παίζαν -δε πρόλαβα και να το πιάσω όλο-... "Παύλος Παυλίδης και οι μπι...κάτι" νομίζω. Το τραγούδι πάντως λεγόταν -αυτό το θυμάμαι!- "Άλλη μια μέρα". Πρέπει να το ακούσετε για να καταλάβετε για τι πράγμα σας λεω! Τι να πω; Μπράβο στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας που βάζει που και που τέτοια ψαγμένα πράγματα! Μερικά τραγούδια που ανακαλύπτει και μεταδίδει είναι ένα πραγματικό ταξίδι στο χρόνο!

Ευτυχώς που μετά από αυτό, το πρόγραμμα ξαναγύρισε στα κανονικά του με τον
"Σταμούλη τον λοχία" και ξαναήρθαμε πάλι στο 1977...

7 Comments:

Blogger Erwtas Stomaxhs said...

Πολύ ενδιαφέρον το Μπλογκ σου συμπολίτη, σε λινκάρω!

10 January, 2007 12:52

 
Blogger Zpi said...

Μη μη μη τον λινκάρεις, υπάρχει κίνδυνος επιδημίας.

Ατυπε Τερτ είσαι μέσα για Pref/ Παρασκευή;

Greets

11 January, 2007 00:51

 
Blogger Leigh-Cheri said...

Στο Sante?
Αυτό που δεν είναι στρατηγού Καλάρη, αλλά στη Δραγούμη;-)

11 January, 2007 23:43

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Τι έγινε Zpi, έλειψα λίγες μέρες από το blog μου και εσύ μου διώχνεις αναγνώστες; Αληταρά εσύ...

Φίλε Ηomo paradoxus (είναι πιο βολικό και εύχρηστο για προσφώνηση αυτό ε;..) μην τον ακούς αυτόν τον άτιμο... Σε ευχαριστώ πάντως για το λινκ! Σε έχω ήδη προσθέσει και εγώ στα δικά μου, όχι τόσο ως ανταπόδοση, αλλά αρκετά αξιόπιστες πηγές μου αναφέρουν ότι το blog σου είναι άκρως ενδιαφέρον.

Παρασκευή για Pref; Ήμασταν τελικά σχεδόν όλοι μέσα από ότι φάνηκε. Πολύ καλοί!

13 January, 2007 01:48

 
Blogger Heliotypon said...

Άκουσα, πριν λίγους μήνες, αλλά δεν το ξανάκουσα από τότε κι ένα άλλο τραγούδι που βρίσκεται μάλλον στον αντίποδα αλλά με έκανε και γέλασα: Τσικιτσικι-τσικιτάααα-τσικιτάααα-τσικιτάααα!

13 January, 2007 08:11

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Για τον "Σταμούλη τον λοχία" θα λες υποθέτω...

Φυσικά το θέμα μου δεν είναι ο Παυλίδης και οι B movies, (ο δίσκος τους μου άρεσε από την πρώτη -σχεδόν...- στιγμή που τον άκουσα μόλις βγήκε) αλλά η βαθιά συντηρητικότητα στην οποία έχει περιέλθει το Δεύτερο Πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια κυρίως τις πρωινές και μεσημεριανές του ώρες.

Μου αρέσει να ακούω ξεχασμένα τραγούδια αλλά δεν μπορεί η βάση του προγράμματος να είναι το "Μάτια μπλε", τα "Γαλάζια σου γράμματα" η "Μαρία με τα κίτρινα" και κάθε κιτρινο γαλάζιο και μενεξεδί ανώδυνο μελαγχολικό ελαφροτραγούδο τις δεκαετίας 70-80. Αφού όταν άκουσα Παυλίδη τρόμαξα!

Και αν ο κάθε σταθμός έχει το δικαίωμα να φτιάχνει το πρόγραμμα που αυτός θέλει, η περίπτωση του δεύτερου που μεταδίδεται σε ολόκληρη σχεδον την Ελλάδα θα πρέπει να είναι διαφορετική νομίζω...

Και για να εξηγούμαι, όχι μόνο για αυτό το post αλλά και για κάθε τι που καμιά φορά "κατακρίνω" σε αυτό το blog, αν το κάνω το κάνω για πράγματα απο τα οποία περίμένω πολύ περισσότερα και πιστεύω ότι τους αξίζει να είναι πολύ καλύτερα ενώ αυτά ή επαναπαυονται σε μετριότητες ή τεμπελιάζουν αναμασώντας ευκολίες.

........................

Τσικιτσικι-τσικιτάααα-τσικιτάααα-τσικιτάααα;..
Μμμ, ενδιαφέρον!..

13 January, 2007 11:40

 
Blogger Leigh-Cheri said...

Πολύ αργήσανε να πάρουνε χαμπάρι τον Παυλίδη ή έστω να τον μεταδώσουνε. Σε λίγο θα βγάλει καινούργιο cd ο άνθρωπος! Καλά που έχουμε και τα ΔΓιαμάντΓια κι ενημερωνόμαστε πΧιο μπροστά κι από εγκαίρως για τα ωραία πράγματα!

Στις 27 στο Μύλο, είπαμε ο Παυλίδης και οι Σχέδιο Πλανήτη;
Πρόσεχε τι θ` απαντήσεις Tertul γιατί αν μπερδέψεις πάλι τις μέρες, η μπιζέλω θα στην πει!

13 January, 2007 22:39

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home