Wednesday, January 24, 2007

Αντικυνωνικά

Σε μια καταγωγιόβολτα στα στενά της πόλης πριν από μερικές μέρες, έπεσε για πρώτη φορά στα χέρια μου -και έγω σαν τζέντελμαν το γράπωσα για να μην χτυπήσει- ένα οχτασέλιδο φωτοτυπημένο ασπρόμαυρο αμυντικοεπιθετικό, σοβαροαστείο, ξεβολευτικό, πολυχρηστικό φυλλάδιο (ιδανικό και για τον καθαρισμό τζαμιών) με τίτλο "Αντικυνωνικά" (ήτοι αντισκυλάδικα ασούμε;..) -τεύχος Δεκέμβρης 2006- το οποίο σχολιάζει και σατυρίζει με έναν πανέξυπνο και καυστικό τρόπο την επικαιρότητα, τα ΜΜΕ, την πολιτική, αλλά και τον ειδυλλιακό, αγνό και ανέμελο τρόπο ζωής στην ξενερωτική πόλη της Θεσσαλονικης και το οποίο περιέχει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες στήλες.

Η δισέλιδη στήλη των Αντικυνωνικών "Ειδήσεις από το μέλλον" όπως απροκάλυπτα μας αποκαλύπτει ο τίτλος της, περιέχει ειδήσεις από το μέλλον.
Ακολουθούν δύο από αυτές:

2199: Την τέταρτη δόση του αναδρομικού επιδόματος των 103 ευρώ εισέπραξαν τα δισέγγονα των δικαιούχων εκπαιδευτικών του 2006. Η καταβολή της πέμπτης δόσης θα γίνει σε χρόνο που θα προκύψει από την επόμενη διεύλεση του κομήτη Halley.
7789: Άγνωστοι λήστεψαν αρτοαποστολή και με την απειλήνεροπίστολου γεμάτου με νερό της ΕΥΑΘ, άρπαξαν 37 φρατζόλες, 2 κιλά φρυγανιές ολικής αλέσεως και 12 κουλούρια. Η αστειονομία έχει εξαπολύσει το πατροπαράδοτο ανθρωποκυνηγητό.


Ενδιαφέρουσα δε η νέα στήλη, στο σαλόνι των Αντικυνωνικών, "Μας γράφετε, σας γράφουμε κι εμείς", όπου οι αναγνώστες του φυλλαδίου στέλνουν ερωτήσεις πάνω σε καυτά θέματα και ο συντάκτης Κότας Τζουράρεις απαντά.Μια από αυτές τις ερωτήσεις είναι του κ. Μανώλη Εφάμιλλου, (Ραλλίας Χρηστίδου 5, Αθήνα) ο οποίος ρωτά:
-Θα ήθελα να μάθω αν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι η πιτυρίδα, η αναξιοπιστία των χρωμοσαμπουάν, η κυτταρίτιδα και το το τοπικο πάχος.
Απάντηση των Αντικυνωνικών:
Και βέβαι όχι! Είναι και τα πακέτα σύνδεσης των κινητών, η ελλιπής ενημέρωση για τα νέα
ringtones, η τερηδόνα, το ντύσιμο και η έλλειψη ελέυθερου χρόνου για περισσότερη τηλεθέαση.

Τέλος παραθέτω δύο αντιπροσωπευτικά απόσπασμάτα από την στήλη "Αντιπληροφόρηση":
"Ωραίος ο νονός των περιοχών της συμβασιλεύουσας: Ο Εύοσμος βρωμάει, η Ευκαρπία κατάξερη, το Τσινάρι γεμάτο φρικιά, η Καλλιθέα δεν βλέπει ούτε την τύφλα της, τι μένει, η Μενε-μένη;"

Και το καλύτερο:
"Θα ήθελα να παρακαλέσω τους Goin' Through να μην χτυπάνε τόσο ανελέητα το σύστημα από μέσα, γιατί θα πέσει προς τα έξω και θα πλακώσει ανθρώπους που είναι ακόμη εκεί."
Σωστός!..

Αναζητήστε τα Αντικυνωνικά στα καλά φαρμακεία, στους κάδους απορριμάτων που αναγράφουν κάλπη, στα παγκάκια του Σέιχ Σου, στους σταθμούς του μετρό και στην υποθαλάσσια αρτηρία και ως ένθετο σε άλλα παραμύθια ή στα περιοδικά Κοινωνική Συνενοχή, Απάθεια και Καλό Βόλεμα.

Update:

Μετά την πολύκροτη ανάρτηση του συγκεκριμένου post και την τεράστια δημοσιότητα που απλόχερα το blog μας χαρίσε στα "Αντικυνωνικά", επικοινώνησε μαζί μας ο ιδρυτής/εκδότης/διευθυντής/αρχισυντάκτης/αρθρογράφος/στάιλ έντιτορ/
σύμβουλος τυπογραφείου/θυρωρός/καφετζής (το παιδί για όλες τις δουλειές τελοσπάντων στα γραφεία των Αντικυνωνικών ασούμε) με μια οργισμένη μέσα στην ευγένεια της επιστολή διαμαρτυρίας, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά:

"...Έπειτα από την αυθαίρετη πράξη της στην οποία προβήκατε, χωρίς μάλιστα καμιά προηγούμενη έγγραφη άδεια, υπογεγγραμένη ασφαλώς με την απαραίτητη σύννομη παρουσία συμβολαιογράφου, της αποσπασματικής δηλαδή δημοσιεύσης άρθρων του ξεβολευτικού πολυχρηστικού μας φυλλαδίου, βρισκόμαστε δυστυχώς στην λυπηρή, αλλά απολύτως αναγκαία θέση, να απαιτήσουμε την άμεση ανάρτηση ολόκληρου του φυλλαδίου των "Αντικυνωνικών" (τεύχος Δεκέμβρης 2006) στο ιστολόγιό σας με μοναδικό βεβαίως υπερκείμενο στόχο την ολοκληρωμένη απόδοση του ανήσυχου οινο-πνεύματος του φυλλαδίου μας. Συνάμα απαιτούμε να γνωρίσετε στο αναγνωστικό σας κοινό (και φυσικά να το μάθετε επιτέλους και εσείς ημιμαθή κύριε Tertulianε ή όπως αλλιώς σας λένε) ότι τα Αντικυνωνικά είναι ένα ιστορικό φυλλάδιο το οποίο μετρά 52 (πενήντα δύο) εβδομαδιαία τεύχη παρακαλώ πριν κοιμηθεί κάθε βράδυ. Λόγοι όμως ανωτέρας βίας και σεξ μας ανάγκασαν να περιορίσουμε την περιοδική εκδοτική μας συχνότητα. Με χρόνια όμως και καιρούς πάλι κοντά σας θα 'μαστε.
Τέλος προς μια αποκατάσταση της αναίσχυντης και ζημιόγονας ενέργειάς σας, απαιτούμε να δημιουργήσετε ειδικό χώρο στο ιστολόγιο σας στον οποίο θα μπορούν να αναρτηθούν παλαιότερα συλλεκτικά και ιστορικά τεύχη των Αντικυνωνικών τα οποία άφησαν εποχή στην αν-εκδοτική ιστορία των μουμουε. Ζητούμε επίσης πάραυτα να ενημερώσετε το αναγνωστικό σας κοινό ότι στο άμεσο μέλλον θα κυκλοφορήσει δεμένη (χειροπόδαρα) πολυτελής έκδοση των Αντικυνωνικών η οποία θα περιέχει όλα τα εκδιδόμενα κατα το παρελθόν τεύχη στην έντυπη πορνεία και η οποία θα χαρίζεται σε όποιον θα επιθυμεί να την υιοθετήσει. Απαιτούμε δε να δεσμευτείτε ότι θα δώσετε την δυνατότητα μέσα από το παρόν ιστολόγιο -όλα αυτά βεβαίως εν καιρώ- να μπορεί κάποιος από τους αναγνώστες σας να μας γνωστοποιήσει την επιθυμία του αυτή..."


Ως εκ τούτου μετά από αυτήν την οργισμένη επιστολή, φοβούμενος τόσο για δυνητικές δυσμενείς επιπτώσεις για το μέλλον του blog μου, όσο και για την σωματική μου ακεραιότητα, βρίσκομαι στην θέση να δημοσιεύσω το φυλλάδιο στο σύνολό του (το σκανάρα ολόκληρο, τι να έκανα;) και έτσι πια μπορεί κάποιος να κλικάρει πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση αυτών. Επίσης υποχρεούμαι να υποσχεθώ ότι στο μέλλον, για όσο καιρό ακόμη θα μας απειλούν δηλαδή, θα αποτελούμε βασικός επικοινωνιακός χορηγός και αρωγός των Αντικυνωνικών.
Τι κάνω για να ξεπληρώσω ένα μου σφάλμα...

UPDATE: Όλα τα τεύχη των Αντικυνωνικών σκαναρισμένα ΕΔΩ.

14 Comments:

Blogger Erwtas Stomaxhs said...

Εντάξει! Πέρα από το γεγονός ότι έχω πεθάνει στο γέλιο, πρέπει να πω ότι οφείλει ο καθένας μας να το διαδώσει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί.
θα χαιρόμουν πολύ αν μπορούσες να σκανάρεις το κείμενο και να το ανεβάσεις ολόκληρο ή να μου το στείλεις με mail όταν έχεις χρόνο. ;-)

24 January, 2007 10:37

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Έχει πολύ γέλιο ολόκληρο το φυλλάδιο αλλά κυρίως είναι αιχμηρότατο και με πολύ ωραίο και καυστικό λόγο και άποψεις, χωρίς όμως παράλληλα να κατεφεύγει σε ακραίες και γραφικές αντιδραστικές αντιλήψεις.

Το σκέφτομαι να το βγάλω ολόκληρο μιας που στο τέλος του γράφει ότι:
"Μπορείτε να το φωτοτυπήσετε, ή ακόμα καλύτερα, να αναπτύξετε αντίστοιχη δραστηριότητα ώστε ν' ακουστούν κι άλλες διαφορετικές φωνές μέσα στην ιλουστρασιόν ομοιομορφία (τα bold είναι δικά μου...) με τι σαχλαμαρίτσες και τις πελατειακές σχέσεις. Ένα, δύο τρία, πολλά φυλλάδια στον άρρωστο βυθό των πολυκατοικιών της γριζούπολης."

Ίσως να το βγάλω, θα δω...
(Σπρώξιμο θέλω βλέπεις!..)

Πάντως μόλις βρω λίγο χρόνο -σύντομα, μην ανησυχείς- θα το σκανάρω και θα σου το στείλω.
:)

24 January, 2007 17:38

 
Blogger Κατουρημένη ποδιά said...

ε ψιτ, στείλε το και σε μένα.. Ανέβασέ το με τα χίλια..

(σπρώξιμο θες ή scanner??)

25 January, 2007 11:29

 
Anonymous Anonymous said...

σπρώωωωωωωχνω!
κι άλλοοοοοοοοο!
έλαααααααα!
λίιιιιιγο ακόμα!

άντε παιδάκι μου! βρες χρόνο (2007, 2008, τί σε βολεύει?). μας είπες να μην ανησυχούμε...
:P

25 January, 2007 12:37

 
Blogger Erwtas Stomaxhs said...

τις 2 σελίδες που έχεις ανεβάσει τις εκτύπωσα, τις φωτοτύπησα 10 φορές και τις μοιράζω σε όποιον πετύχω εδώ πάνω... αλλά μόνο αυτό είναι; δεν έχει άλλο;
για διαφώτισέ μας...

25 January, 2007 19:04

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Τελικά όπως είδατε στο update, έφαγα πολύ σμπρώξιμο και το ανέβασα ολόκληρο!..
;-p

@Mpizelw, ακόμη δεν έμαθες ότι για να πραγματοποιήσω κάτι απαιτείται να πέσεις down on your knees; Θενκς πάντως για το Ζμπρώξιμο.
Υπονοείς όμως μήπως ότι συνηθίζω να υπόσχομαι ότι θα βγάλω posts και δεν το κάνω;..
Δεν έβγαλα μήπως το post που σου υποσχέθηκα για τα τρελλά μπερδέματα που έχω πράξει κατα καιρούς με τις μέρες;
Δεν έβγαλα μήπως αναλυτική ανταπόκριση από την Πάτρα και τον Σαραμάγκου;
Δεν έβγαλά το post για τον "Κρυμμένο" που πέρυσι το καλοκαίρι υποσχέθηκα στην ttalou;
Δεν έβγαλα το post που υποσχέθηκα στον Zpi σχετικά με την αναλογική και την ψηφιακή φωτογραφία;
Δεν τα έβγαλα, ε;..

Τι δεν τα έβγαλα;!.
Καλά ίσως έχεις δίκιο. Αυτό όμως το post που υποσχέθηκα -είδες;- το έβγαλα σχεδόν αμέσως!
;-)

@podia και erwta θα σας ενημερώσω και ημεϊλικώς για την ανάρτηση.

@twyandbn ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρουμε.

26 January, 2007 00:43

 
Blogger Erwtas Stomaxhs said...

Επιθυμώ διακαώς την υπερπολυτελή. δεμένη έκδοση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

26 January, 2007 02:38

 
Blogger Κατουρημένη ποδιά said...

καλά ρε συ.. όντως βρήκες αυτούς που το βγάζουν και επικοινώνησες ή μούφα??

ευχαριστώ για το μέιλ..

Κατουρήθηκα στα γέλια..

26 January, 2007 11:45

 
Anonymous Anonymous said...

Δηλώνω κι εγώ ενδΓιαφερόμενη για υιοθεσία Αντικυνωνικού κουταβΓιού.
Κρατάς ονόματα Tertu?

26 January, 2007 13:24

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Κ.κ. Εrwta, Podia, Δανάη, το μήνυμά σας εστάλη. Για την αναφορά παράδοσης προς το παρόν δεν μπορώ να σας ενημερώσω.
Εγώ πάντως κρατώ ονόματα, διευθύνσεις και κρυμμένα μυστικά (και οποιοδήποτε στοιχεία φυσικά που μπορεί να σας ενοχοποιήσει...)
;-)

Χμ!
Μια katourimeni_podia που κατουρηθήκε!
Ενδιαφέρουσα νοηματική αντίφαση...
:-D

Όσο για το τι είναι αληθινό και τι μούφα σε αυτό το post, το μόνο που μπορώ να αποκαλύψω (μ' αρέσει να με παρουσιάζω σα να βρίσκομαι εν τω μέσω μυστικών ερευνών) είναι ότι όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται -αλλιευμένες φυσικά από την μαχητική ομάδα σπιούνων του blog- είναι απολύτως αληθείς. Τώρα η φόρμα παρουσίασης αυτών είναι... άλλο θέμα!

Πάντως και για να απαντήσω δημόσια στην ερώτηση που έκανες kp σε μια μέηλ σου, αν δηλαδή γράφω και εγώ σε αυτό το φυλλάδιο, η απάντηση μου είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ!


Αυτό το καθιστώ μόνο και μόνο τόσο σαφές διότι δεν επιθυμώ να λάβω νέα επιστολή διαμαρτυρίας από τα παγκάκια των Αντικυνωνικών -εκεί μαθαίνω ότι συντάσσεται το φυλλάδιο- η οποία θα λέει περίπου τα παρακάτω:
"... και μάλιστα απαιτούμε την άμεση παύση αυτής της ύπουλης και ειδεχθούς οικειοποιήσης από τη μεριά σας των πολύτιμων οινο-πνευματικών μας μόχθων, όπως επίσης και την άμεση διακοπή των συστηματικών λανθάνουσων εντυπώσεων που τεχνιέντως δημιουργείτε στο ιστολόγιό σας οι οποίες σαφώς μοναδικό στόχο έχουν τον σφεταιρισμό του κειμενικού πλούτου του ανίερου φυλλαδίου μας..."

Υ.Γ.: Πάντως πέρα από την πλάκα ξαναλέω ότι οι όλες οι βασικές πληροφορίες είναι αληθείς όπως δηλαδή όποιος επιθυμεί να αποκτήσει όλα τα τεύχη θα μπορεί να το κάνει σε λίγο καιρό, όπως αλήθεια είναι ότι πριν μερικές εβδομάδες έμαθα για την ύπαρξη των Αντικυνωνικών και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό!

27 January, 2007 15:47

 
Blogger Κατουρημένη ποδιά said...

ok, το πιασα, ήσουν σαφέστατος, ευθύς, ντόμπρος,σταράτος,..

είμαι και εγώ μέσα για τα φυλλάδια..

Φαντάζομαι ότι θα βάλεις κάποιο link, σε αυτά, οπότε μπορώ να βάλω link στο link σου ή κάπως έτσι (καπάκι στο δικάπακο)..

28 January, 2007 02:58

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Πωπω! Ήμουν όλα αυτά μαζί; Μπράβο μου!..
Και εγώ πάντως φαντάζομαι...

Να 'σαι καλά K.Podia, αν έχω νεότερα θα σας ενημερώσω.

28 January, 2007 03:08

 
Blogger AMF said...

Θαννααασαααα θελω κιεγω .Κανονισε κανα κοματι και για τον πτωχο πλην τιμιο ,δηλαδη εμενα.

29 January, 2007 00:14

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Ε, πως να αφήσουμε απ' έξω εσένα -φτωχέ πλην άτιμε- igopogo;..

30 January, 2007 00:29

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home