Wednesday, February 28, 2007

Συναυλία Τρύπες στο Πολυκλαδικό Λύκειο Νεάπολης

Σαν 'χτές...
Πώπω, περάσαν 14 χρόνια! Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που έβλεπα τις Τρύπες ζωντανά. Η πρώτη ήταν μόλις πριν λίγες εβδομάδες, 14 Φεβρουαρίου του '93, στο Μύλο σε μια αντιvalentine συναυλία. Ήμασταν στο γυμνάσιο τότε και μαζί με 2-3 άλλους φίλους από το σχολείο, ενώ είχαμε ήδη αρχίσει να αγοράζουμε βινύλια (από τον Σούτσο και τη Λένα κυρίως) και γραμμένες κασέτες από τα πανεπιστήμια, ξεκινήσαμε να παρακολουθούμε αρκετές συναυλίες και κυρίως Τρύπες.

Αυτό που μου έρχεται περισσότερο στο μυαλό από την συναυλία στη Νεάπολη είναι η μικρή, σκοτεινή αίθουσα του Πολυκλαδικού Λυκείου και κυρίως η έντονη αίσθηση της σκόνης και της μυρωδιάς του ιδρώτα που και εμείς, στην αρχή της εφηβείας μας, ρίξαμε όχι μόνο εκεί αλλά και σε άλλες αμέτρητες συναυλίες των Τρυπών. Από όσο θυμάμαι είχε αρκετό κόσμο -δεν γινόταν όμως και το αδιαχώρητο- και ασφαλώς πραγματοποιήθηκαν οι παραδοσιακές "φασαρίες" με τους τύπους που ανεβαίναν στην σκηνή, τους σεκιουριτάδες που προσπαθούσαν να τους κατεβάσουν και τον Αγγελάκα να λέει την alltimeclassic ατάκα του: "Εε! κόφτε τις μαλακίες..." Αυτό που όμως σίγουρα θυμάμαι, είναι ότι ήταν η συναυλία στην οποία έκανα τα πρώτα μου stage diving (καγκούρι...)!
Τώρα για τις Τρύπες τι να πω;

Πολύ ωραίες ήταν (όχι εκείνα τα χρόνια...) αυτές οι συναυλιακές εμπειρίες που είχαμε την δυνατότητα να ζήσουμε, όπως και το γεγονός ότι μπορούσαμε να παρακολουθούμε συνεχώς ζωντανά το σπουδαιότερο, κατά τη γνώμη μου, στο σύνολο του ελληνικό ροκ συγκρότημα.
Παρολαυτά όμως ζούμε στο σήμερα και δεν γουστάρω τις ακατάσχετες παρελθοντολαγνίες (που θα 'λεγε και ένας Σημαντήρας). Έτσι, αν δεν μείνουμε να δοξολογούμε και να αγιοποιούμε το παρελθόν θα δούμε ότι ο Αγγελάκας του σήμερα έχει κυκλοφορήσει δύο κάτι παραπάνω από υπέροχους δίσκους, έναν με τους Επισκέπτες και έναν με τον Βελιώτη, που η μία δουλειά είναι καλύτερη από την άλλη όπως επίσης το γεγονός ότι αυτές υποστηρίζονται από εξίσου εκπληκτικές ζωντανές εμφανίσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια έχω δει ζωντανά αρκετές φορές αυτά τα δύο σχήματα αλλά ακόμη και αν θα συνεχίσουν να εμφανίζονται (μιας και σταμάτησαν πια τις συναυλίες) θα ξαναπάω να τους δω με τον ίδιο ενθουσιασμό! (Αλήθεια θα βγουν δεύτεροι δίσκοι από αυτές τις δουλειές;)

Παρακάτω ακολουθεί ένα σπάνιο οπτικό ντοκουμέντο από συναυλία των Τρύπών το 1988 που πριν λίγο καιρό βρήκα στο You Tube. Αξίζει να το δείτε!

5 Comments:

Blogger s_k said...

στα ιδια δισκαδικα κυκλοφορουσαμε!

φοιτητης στη θεσσαλονικη

ο,τι επαιρνα βδομαδιατικο το ξοδευα σε βινυλια....

δυσκολα χρονια για μενα...

28 February, 2007 19:49

 
Blogger Zpi said...

tsss το video γαμάτο - συλλεκτικό
Εύγε νέε μου

01 March, 2007 16:14

 
Blogger Erwtas Stomaxhs said...

τι μου θύμισες τώρα ρε φίλε;;;

Να 'σαι καλά!!!

02 March, 2007 02:50

 
Blogger Nathalie said...

Giati synexizw na episkeptomai to blog sou den borw na to katalavw. Afou kserw pws ka8e fora pou 8a bw 8a me kaneis na prasinisw apo th zhlia mou!! (Justelene)

06 March, 2007 23:42

 
Blogger xryc agripnia said...

Ημουν και εγω εκει!
ΠΩΠΩ!

29 March, 2007 13:05

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home