Tuesday, May 01, 2007

"Ο ξενιστής"/"Ο επισκέπτης"/"The Host"/"Gwoemul"

"Μπαμπά, δεν κλείνεις την τηλεόραση να φάμε;.."

Η ταινία "Ο ξενιστής" του Τζουν Χο Μπονγκ από την Ν. Κορέα, το είχα ξαναγράψει ότι ήταν η ταινία που στο φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου -από όσες είδα φυσικά- μου αρέσε περισσότερο. Δεδομένου ότι δεν είχε ακουστεί σχεδόν καθόλου κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, αλλά και έπειτα από αυτο, περίμενα ότι πιθανόν δεν θα έβρισκε και τον δρόμο για τις αίθουσες. Ευτυχώς όμως, από αυτήν την Πέμπτη προβάλλεται (με νέο τίτλο "Ο επισκέπτης"...) και είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές πρότασεις για αυτήν... την χρονιά. Την προτείνω ανεπιφύλακτα! Εγώ πάντως θα ξαναπάω να την δω. (Αν θέλετε μια πιο αναλυτική γνώμη μου για αυτή μπορείτε να την διαβάσετε σε ένα παλιότερο post.)

Όπως όμως φαίνεται η ταινία (είτε με τίτλο "Ο ξενιστής" είτε "Ο επισκέπτης" είτε "The Host" είτε "Gwoemul" είτε με τον κορεάτικο πρωτότυπο τίτλο της τον οποίο δυστυχώς δεν μπορω να γράψω γιατί το blog μου δεν υποστηρίζει κορεάτικους χαρακτήρες...) αν θα γίνει περισσότερο γνωστή στο κοινό αυτό θα γίνει μάλλον όταν θα βγει στο dvd, μιας και ως γνωστόν ο Μάιος δεν βοηθά την προσεύλεση πολύ κόσμου στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Εγώ να κάνω μια πρόβλεψη; Σύντομα λέω ότι θα μπει στην σφαίρα των cult ταινιών. Εσείς τι λέτε;

Προβαλλεται στις αίθουσες:
Πλατεία Odeon 3: 19:10, 21:40, 00:10
Ster Μακεδονία 1: 18:30, 21:10, 23:45
Ster Μακεδονία 11: 12:30, 14:50, 17:10, 19:50, 22:30
Ster City Gate 3: 11:50, 14:10, 16:30, 18:50, 21:10, 23:40
Ster City Gate 6: 19:45, 22:00

7 Comments:

Blogger Leigh-Cheri said...

Καλά. Καταλάβαμε. Θέλεις να την δούμε οπωσδήποτε. Μόνο απ` το χεράκι που δεν μας πήρες, να μας πας;-)

02 May, 2007 19:48

 
Blogger lazinio said...

les na ginei ena allo old boy?

tha paw. se paw.

03 May, 2007 15:55

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Leigh-cheri εγώ σας παίρνω από το χεράκι, εσείς όμως δεν έρχεστε!..
:)

Φίλε Lazinio πολλοί σίγουρα θα το θεωρήσουν "ιεροσυλία" όμως για ΄μενα "Ο ξενιστής" είναι ανώτερη ταινία. Ασφαλώς το "Old boy" είναι κορυφαία και εκπληκτικά καλοστημένη και πολυαγαπημένη ταινία όμως το ατού του "Ξενιστή" -που για 'μενα αυτό μετρά πολύ- είναι τα σχόλια της και αυτά που λέει μέσα από ένα παράξενο αλλά άψογο μείγμα κωμωδίας δράματος, περιπέτειας, επιστημονικής φαντασίας, καφρίλας, σοβαρότητας και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Σχόλια για την σύγχρονη παγκόσμια διασπορά φόβου και τρομοκρατίας μέσα από την τηλεόραση και την εξουσία, για τον ρατσισμό, για την επιβαλλόμενη και διαρκή κατάσταση πανικού της κοινωνίας και των ανθρώπων, για τον τερατολογικό κινηματογράφο που ύπουλα αλλά ξεκάθαρα περνά φασίζουσα μηνύματα για, για... θα πρέπει να την ξαναδώ για να θυμηθώ περισσότερα!
Ίσως υπερβάλλω και να σας απογοητεύσει λίγο αν την δείτε γιατί μάλλον σας δημιουργώ υψηλές προσδοκίες όμως για ΄μένα ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη αυτή η ταινία.

Υ.Γ.: Φυσικά και εγώ σας πάω! Σας αγαπάω! Ελάτε στον ιερό χώρο του blog μου και με το σκουλαρίκι!..
;-p

03 May, 2007 22:32

 
Blogger Oneiros said...

Για μένα είναι ήδη cult, απ' το Νοέμβρη (είχες γράψει κριτική στο cineblog, αν θυμάμαι τότε). Αυτό είναι το καλό με τα advanced screenings (wr. με την ελληνική διανομή) στο Φεστιβάλ, οι υπόλοιποι τ' ανακαλύπτουν με διαφορά φάσης.

09 May, 2007 09:29

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Για μένα κυρίως το καλό με τα φεστιβάλ είναι ότι μπορείς να δεις ταινίες που δεν έχεις την δυνατότητα να τις δεις ξανά ποτέ αλλού. Αν ξέρω πως μια ταινία στο φεστιβάλ θα βρει διανομή -έστω και μετά από καιρό- δεν πάω να την δω. Πηγαίνω να δω κάτι άλλο έστω και κατώτερο. Ποτέ μα ποτέ δεν κατάλαβα αυτό τον τρελλό σκοτωμό στις προβολές τους φεστιβάλ σε ταινίες γνωστές που μετά από δυό 'βδομάδες θα παίζονται κανονικά. Και η πλάκα είναι πως αυτοί που σκοτώνονται αν δεν καταφέρουν τελικά να την δουν, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα πάνε να την δουν όταν προβάλλεται κανονικά στις αίθουσες. (Γιατί το Ολύμπιον είναι σχεδόν πάντα περίπου ...άδειο;)

Χαίρομαι που σου άρεσε ο Ξενιστής!

11 May, 2007 03:07

 
Blogger Erisadesu said...

θα ήθελα να τη δω.. ειδικά φέτος που δεν ειδα ουτε μια ασιατική ταινία στον κινηματογράφο

16 May, 2007 20:22

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Από όσο ξέρω προβάλλεται ακόμη στις αίθουσες, την προλαβαίνεις! Αλλά όμως και να μην πας να την δεις στο σινεμά, σύντομα σίγουρα θα βγει σε dvd.
Θα ήθελα πάντως να ακούσω γνώμες, ακόμη και αν είναι αρνητικές! (Άλλωστε τότε θα έχει πιο πολύ ενδιαφέρον η συζήτηση.)

17 May, 2007 00:18

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home