Tuesday, January 01, 2008

Θεσσαλονίκη 2008...

..."Το 2008 αποτελεί μια σημαντική πρόκληση και μια σημαντική ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη. Η απόφαση να συμπράξουμε όλοι οι τοπικοί φορείς μαζί με την κυβέρνηση για να πετύχουμε το σημαντικό αυτό στόχο για την πόλη και να τον στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας, δίνει ιδιαίτερη δυναμική σε ένα στόχο εθνικό για τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη το 2008 θα γίνει το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος αναφορικά με το θέμα της γνώσης της γης, της καλλιέργειάς της, των προϊόντων της, της τροφικής αλυσίδας και της ποιότητας ζωής σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας. Είναι σαφές ότι η διοργάνωση ενός τέτοιου γεγονότος δίνει στη διοργανώτρια πόλη παγκόσμια φήμη, ενισχύει τον τουρισμό, τις επιχειρηματικές συνεργασίες και αναβαθμίζει το κύρος της πόλης και της χώρας σε όλον τον πλανήτη"...Αλήθεια, θυμάται κανείς αυτή την ιστορία;..

14 Comments:

Blogger amarkos said...

Βεβαίως. Σε σχετική έρευνα νάσομου, το 2003, καταλήξαμε ανάμεσα στα άλλα και στο συμπέρασμα ότι οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν ιδέα για τη διεκδίκηση της έκθεσης. Η όλη προσπάθεια αποδείχτηκε ανεπαρκής, στολισμένη με κόντρες και αντίθετα συμφέροντα. Συν ότι κι οι Ισπανοί σταθήκανε πιο μάγκες.

Οχι βέβαια ότι με την εν λόγω έκθεση θα γινόμασταν όλ' αυτά που δήλωναν τότε(ς) οι ατσαλάκωτοι του Δήμου.

01 January, 2008 19:50

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Σκέτα πυροτεχνήματα ...

Ποια χρονιά είπαμε πως θα διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Το 2032, ή το 2036 θα είναι τελικά;..

Καλή χρονιά να έχεις Άγγγελε!
Ε, και επιτέλους τελείωνε από εκεί που βρίσκεσαι!..
:)

01 January, 2008 20:11

 
Blogger Erwtas Stomaxhs said...

αν θυμάμαι καλά στην τελική σύσκεψη για τη διεκδίκηση της EXPO 2008 ο α(θ)ληταράς με το μουστάκι ούτε καν παρευρέθηκε...

01 January, 2008 20:48

 
Blogger Satan_My_Lord said...

Εμένα η όλη ιστορία με την ΕΧΡΟ με φάνηκε λίγο σαν κουτόχορτο!

Η ιστορία με την διεκδίκηση ξεκίνησε πριν την ολυμπιάδα του 2004. Η ολυμπιαδα αυτή αναμφίβολα οδήγησε στην ανάπτυξη της Αθήνας.Τα ολυμπιακά εργα που έγιναν στην επαρχία δε νομίζω οτι συνιστούν ανάπτυξη, ειναι απλές(ούτε καν σλυγχρονες) αθλητικές κατασκευές.Αναπτυξιακό εργο ειναι η διαπλάτυνση της οδού Λαγκαδα, που εξαγγέλθηκε σαν ολυμπιακό έργο(κατουρηθήκαμε απο τα γέλια) και σχεδόν ολοκληρώθηκε το 2007!

Η ιστορία με την ΕΧΡΟ με έδωσε την εντύπωση οτι λειτουργεί με τη λογική οτι η ολυμπιαδα βοήθησε(και πράγματι) την ανάπτυξη των Αθηνών, άρα και η ΕΧΡΟ θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Θεσ/νικης

01 January, 2008 21:38

 
Blogger Rami said...

θυμάμαι ότι είχα συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο δια μέσω email στο οποίο για πρώτη φορά διάβαζα για την EXPO... εν έτει 2003. Έκτοτε δεν άκουσα τίποτα πέρα από τον αποκλεισμό μας.

Με αφορμή το συγκεκριμένο post βρήκα και ένα άρθρο από το in.gr αναφερόμενο στην αποτυχία μας στην διεκδίκηση της ανάληψης...

02 January, 2008 04:38

 
Blogger Εύα said...

Εγω τωρα τι να πω ως αρτι μετοικησασα Αθηναια εις την πολιν σας;
Ενα χρονια πολλα θα σου πω,κουραγιο να δινει ο Θεος ή καποιος τελος παντων σε ολους μας,ασχετα απο τον τοπο διαμονης/καταγωγης μας,ναι;Και μην ειστε τοσο κακοι με τους χαμουτζηδες,χαλαει το προφιλ σας,αν μη τι αλλο...

02 January, 2008 13:17

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

@erwta stomaxh χαχαχα!
Ο α(θ)ληταράς! Σιγά μην ήτανε παρών! Λες και δεν θα 'ξερε το αποτέλεσμα από την αρχή...

@satan αυτή η διαπλάτυνση της οδού Λαγκαδά, το γεφύρι της Άρτας να ήτανε πιο γρήγορα θα είχε τελειώσει. Ας μην μιλήσουμε για το τελική ποιότητα του δρόμου... Η δε γέφυρα λίγο πιο πάνω πριν από το Ωραιόκαστρο, οποία σύμπτωση να ολοκληρωθεί (χαχα! εδώ γελάμε, αν κάποιος έχει περάσει από αυτήν θα καταλαβαίνει τι εννοώ...) δύο μέρες πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου!

Δεν είναι όμως μόνο η οδός Λαγκαδά ένα νέο γεφύρι της Άρτας. Θυμάται κανείς άραγε πόσα χρόνια (ναι, μιλάμε για χρόνια!) χρειάστηκε για να ολοκληρωθούν οι εργασίες για τον δρόμο που πάει προς την Περαία; Φυσικά δεν μιλάω για όλο το δρόμο (χαχα! άλλο αστείο...) αλλά για το τεράστιο εκείνο κομμάτι δρόμου συνολικού μήκους ...200-300 μέτρων έξω ακριβώς από το ΙΚΕΑ (όσο φάρδος έχει δηλαδή το οικόπεδο του καταστήματος).
Από όσο θυμάμαι μπορεί και χρειάστηκαν πάνω από 2 χρόνια εργασιών!
Ε, ήταν πολύ μεγάλο έργο...

@rami τι ήθελες να ακούσεις;..
Όπως λένε, οι νίκες έχουνε πάντα πολλούς γονείς. Οι ήτες όμως κανέναν.

@Μα Εύα μου πως να είμαστε εμείς οι θεσσαλονικείς κακοί με αυτούς τους αλήτες τους παλιοαθηναίους, τους παλιοχαμουτζήδες!
Παλιόγαβροι!
Τσιράκια του Κόκκαλη όλοι σας που ούτε ένα σάντουιτς δεν ξέρετε να τρώτε!

Χαχα, δεν πιστεύω να ψαρώσεις, πλάκα ...σε κάνω ασφαλώς!
Μα από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι είμαστε κακοί με τους Αθηναίους;.. (Τουλάχιστον όσο αναφορά εμένα και το blog.)
Μακριά από μας οποιαδήποτε ανόητη κατηγοροιοποιήση!
Καλως ήρθες και στο blog μου και στην πόλη!

Γεια χαρά σε όλους.

02 January, 2008 18:38

 
Blogger Satan_My_Lord said...

@Eύα, συμφωνώ και επαυξάνω το παραπάνω σχόλιο.Το ότι είναι παραδεκτό, αποδεκτό και αυταπόδεικτο το γεγονός οτι λόγω των Ολυμπιακών αγώνων η Αθηνα εγινε ομορφότερη και πιο ανθρώπινη, δε δείχνει καθόλου οτι δε συμπαθούμε τους χαμουτζήδες.Εύλογα λοιπόν αναρωτιέμαι και εγώ πως έβγαλες τέτοιο συμπέρασμα.Το ότι υπάρχει κόμπλεξ όχι μόνο εδω πάνου αλλά και εκεί χάμου ειναι μια ιστορία που αφορά μόνο τους κομπλεξικούς.Υποθέτω οτι ούσα αρτι μετοικησασα(τι ωραία λέξη,εύγε!), κουβάλησες εκτός απο την γκαρνταρόμπα και τις προκαταλήψεις σου.Την γκαρνταρόμπα κρίμα ειναι να την πετάξεις, τις προκαταλήψεις και τα στεροότυπα πάλι όχι, εντελώς φιλικά!

και μιας και θυμόμαστε ολυμπιακά έργα και γελάμε, υπενθυμίζω τα εργα στο γήπεδο Χαριλάου, που έκλεισε πρώτο και άνοιξε τελευταίο...

02 January, 2008 21:23

 
Blogger water girl said...

παιδια,την γκαρνταρομπα την πεταξα γιατι απο τον Ιουνιο που ανεβηκα μεχρι να βρω δουλεια και με την πεινα που περασα,απωλεσα 45 ολοκληρα κιλα.Οσο για τις προκαταληψεις και τα στερεοτυπα,ποτέ μου δεν ειχα για κανενα θεμα κι ειναι αργα για ν'αποκτησω.Ανεβοκατεβαινω Αθηνα-Σαλονικη απο το 84 και σας λεω οτι κατι εχει αλλαξει προς το χειροτερο.Και δε μιλαω για την πολη,τα κτιρια,τους δρομους,οκ?
Οσο για τα Ολυμπιακα εργα στην Αθηνα δεν υπαρχει καλυτερο ανεκδοτο...γηπεδο εχει ΜΟΝΟ ο Κοκκαλης κι οι υπολοιποι ακομα ψαχνουν τρωγοντας τους λιγοστους ελευθερους χωρους που υπαρχουν και με αυτοχρηματοδοτηση,το Ολυμπιακο Σταδιο ΔΕΝ ειναι εδρα κανενος.Η Αττικη Οδος ειναι ΜΟΝΙΜΑ μποτιλιαρισμενη και πληρωνεις για να πηξεις,το τραμ σερνεται-1 ωρα και 15 λεπτα οταν το λεωφορειο θελει 1 ωρα,οτι φυτευθηκε για να πρασινισει η πολη απεθανε και τα τελευταια ψυχορραγουν,το τεραστιο παρκινγκ στο σταθμο Αγιου Δημητριου που χτιζοταν πριν τους Ολυμπιακους(διπλα στο τοτε σπιτι μου)ΑΚΟΜΑ χτιζεται και ΔΕΝ προκειται,ο πρωτομαστορας ξυπνησε και σιγα μη θυσιασει τη γυναικα του και το Μουσειο της ακροπολης,ειδατε και μονοι σας πότε τελειωσε.
Ανεβηκα γεματη ελπιδες,εχοντας στο νου μου την πολη που εθρεψε τα νιατα μου και βρηκα μια νεα...Αθηνα.Και με εργα για μετρό,εργο σε επαναληψη για μενα που εζησα ολα τα εργα στην Αθηνα σε ολο τους το μεγαλειο.Ο τοτε καλός μου εκανε καθε μερα 45 λεπτα διαδρομη για να ερθει σπιτι συν 20 λεπτα ψαξιμο για παρκινγκ.Μαλλον γι'αυτο με χωρισε,χαχαχα!!
Συγγνωμη για το σεντονακι...

02 January, 2008 21:46

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Είναι γεγονός ότι δεν είναι λίγοι που συντηρούν αυτές τις ηλίθιες ιδέες (και αθηναίοι και θεσσαλονικείς) όπως για παράδειγμα δεν είναι λίγοι θεσσαλονικείς που θα εκφραστούν για την Αθήνα στο ύφος που εγώ έγραψα ειρωνικά στο προηγούμενο μου σχόλιο -στα πολύ σοβαρά όμως-. Κολλημένοι άνθρωποι δόξα τον ...κάποιον τελος παντων υπάρχουν πολλοί.

Δεν είναι προκατάληψη το να λες ότι αυτό είναι μια αλήθεια.
Προκατάληψη όμως είναι να λες ότι όταν κάποιος ζει σε μια πολη και μιλάει για αυτήν είναι σώνει και καλά "κολλημένος" και βλέπει κομπλεξικά όλους τους υπόλοιπους.
Θέλω να πω ότι αν το δει κανείς η συζήτηση αν και ενδιαφέρουσα είναι και λίγο άστοχη γιατί μια κουβέντα για την Θεσσαλονίκη είπαμε, δεν πήγαμε κόντρα σε κανέναν!

Πέρα από αυτό ευπρόσδεκτα όλα τα σεντονάκια!
:)

03 January, 2008 01:31

 
Blogger Dr_MAD said...

Η όλη φάση ήταν στημένη. Όποιος θυμάται το ελληνικό και το ισπανικό video μπορεί να το πιάσει το υπονούμενο. Η Θεσαλλονίκη στο δικό της αναλώθηκε στις εκκλησίες, στα χαλάσματα, στα μπουζούκια και στον Πύργο μας. Οι Ισπανοί προέταξαν μια υπερσύγχρονη πόλη που γνωρίζει αλματώδη ανάπτυξη, έχει μετρό, φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις αρχιτεκτονικής στον κόσμο και έχει τουρισμό 10πλάσιο από εμάς (φαντάσου ότι μας υπέβαλαν αρχικά ένσταση στη συμμετοχή, λόγω του ότι δεν επαρκούσαν οι κλίνες των ξενοδοχείων Α' κατηγορίας και πολυτελείας στη Θεσσαλονίκη). Ακόμα θυμάμαι τον Ψωμιάδη να χαρακτηρίζει "ανοησίες" την ΕΧΡΟ. Καλά φάγανε με την πολιτιστική πρωτεύουσα, αλλά δεν είχαν ξανά τη χαρά (ακόμη υπάρχουν έργα στην πόλη με τις μακέτες της πολ.πρωτ., ιδιαίτερα από τη βίλα μπιάνκα και πέρα)

Καλή χρονιά με Υγεία σε όλους

03 January, 2008 05:26

 
Blogger Sebs said...

H συνολική παρουσίαση στο Παρίσι της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης ήταν αρκετά καλή. Αλλα μέχρι εκεί διότι όταν πρέπει να κερδίσεις μία ψηφοφορία βασικά δουλεύεις στο παρασκήνιο και όχι τόσο στο προσκήνιο. Παραβρέθηκα στην τελετή και στην ψηφοφορία και ξέρω δεν είχαμε καμία ελπίδα και η προετοιμασία ήταν ερασιτεχνική.

03 January, 2008 13:02

 
Blogger Antoine said...

Να σου ευχηθώ αρχικά καλή χρονιά, αλλά απ' όσο διαβάζω νομίζω πως θα έχει πολύ φασαρία η πόλη μας το 2008. Καλά, όχι ότι τώρα είναι ήρεμη με όλη την Εγνατία να έχει παραλύσει λόγω της κατασκευής του μετρό, αλλά τέλος πάντων...

Έχεις φτιάξει έναν ωραίο χώρο, όμως βλέπω στο προφίλ σου ότι έχεις πολλούς ακόμα. Ποιος είναι ο επίσημος σου;

07 January, 2008 15:11

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

@mad ασφαλώς και οι Ισπανοί παρουσιάσαν πιο ουσιαστική πρόταση.

@sebs συμφωνώ μαζί σου αλλά τι να κάνει και το παρασκήνιο από μόνο του όταν δεν υπάρχει η υποδομή; Φαντάσου μόνο τι θα γινόταν αν τελικά την κερδίζαμε την EXPO... Σιγά μην τα βγάζαμε πέρα!

@Αntoine χρόνια πολλά και καλή χρονιά και σε εσένα.
Τώρα που σε κανένα μήνα θα ξεκινήσουν και τα έργα στην Παπαναστασίου να δεις τι έχει να γίνει...

Επίσημος; Κανένα blog δεν είναι επίσημο. Όλα είναι casual!
:p
Πέρα από την πλάκα όλα τα blogs (γίνανε τόσα ε;..) περιέχουν ένα κομμάτι μου, τις περισσότερες φορές μάλιστα εντελώς άσχετο το ένα από το άλλο, όμως όλα αυτά αποτελούν εμένα.
Αν δεν βαριέσαι και θέλεις να φτιάξεις ένα κομμάτι του ...παζλ μου (ένα κομμάτι γιατί το μεγαλύτερο βρίσκεται εκτός blogs) κάνε μια βόλτα σε αυτά και θα με βρεις!

Πάντως για να σου απαντήσω τα πιο ...επίσημα αν θες είναι αυτό το blog και το Περί Φωτογραφίας.
Και ασφαλώς last but not least, οι Ίκτεροι που θα σώσουν τον πλανήτη!

08 January, 2008 01:24

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home