Sunday, January 27, 2008

Personality Crisis live, ανταπόκριση...

"Τίποτα το αξιόλογο δεν συμβαίνει στην πολή. Δεν γράφονται πια καλά τραγούδια. Πέρασαν οι εποχές που έβγαιναν καλά συγκροτήματα. Τι ωραίες εποχές τότε... "

Μίζεροι, στάσιμοι, συντηρητικοί και τεμπέληδες που αρέσκεστε να επαναπαύεστε στα σίγουρα βαυκαλίζοντας συνέχεια τα παλιά. Ωραία πράγματα συμβαίνουν στο κάθε τώρα. Εσείς απλώς αράξατε και δεν ψάχνετε τίποτα καινούριο. Αλλά τι λέμε τώρα, θέλει και λίγη τόλμη για να υποστηρίξεις κάτι που γεννιέται και γίνεται αυτή τη στιγμή κι ακόμη δεν έχει καταξιωθεί. Είναι ένα ρίσκο αυτό. Για τέτοια είμαστε τώρα... Παίξε τα σίγουρα που ξέρεις ότι έτσι κι αλλιώς έχουν πέραση να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και γκρίνιαξε και λίγο μετά έτσι για άλλοθι. Τα ίδια και τα ίδια συνέχεια, σε ραδιόφωνα, περιοδικά και τηλεόραση. Φτάνει πια ραδιοφωνατζήδες και γραφιάδες, παππούδες του πολιτισμού. Ωραίες είναι οι γκρίνιες ότι τίποτα δεν συμβαίνει πια, όμως που είστε εσείς να μας δείξετε και να μας προτείνετε κάτι καινούργιο; Φτάνει πια με τους γερόλυκους, φτάνει με τις δεκαετίες του ’90, του '80 και του ‘70. (Για άλλο ξεκίνησα να γράψω και για άλλα κατέληξα να γράφω... Αλλά δεν πειράζει.)
Άκουγα πριν λίγο καιρό ραδιοφωνικό παραγωγό του 95,8 τον οποίο ακούω τακτικά και τον οποίο συμπαθώ κατά τα άλλα και ως άτομο και τις περισσότερες φορές βρίσκω τις απόψεις του πολύ ενδιαφέρουσες και συμφωνώ μαζί του, να μιλάει για ένα άρθρο σε μια εφημερίδα που ήταν αφιερωμένο στις μικρές ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες της πόλης, κυρίως για την Run devil Run, και να εξάρει την δημοσιογράφο που το έγραψε γιατί είναι καλό να στηρίζουμε τα νέα σχήματα και τις προσπάθειες νέων συγκροτημάτων και μετά από όλο αυτό στο καπάκι να σου βάζει μια χιλιοπαιγμένη και ξεχασμένη επιτυχία του '80! Ε συγγνώμη, αν εσύ (ο κάθε εσύ, όλο αυτό λειτουργεί απλώς ως παράδειγμα) που βρίσκεσαι σε ώρα ραδιοφωνικής αιχμής, στο μοναδικό ραδιόφωνο της πόλης που έχει ως έμβλημά του τον πολιτισμό (πολύ συζητήσιμο κι αυτό) άρα αυτό είναι και ένα είδος "μονοπωλίου", δεν υποστηρίζεις έμπρακτα και όχι θεωρητικά και μόνο στα λόγια τα νέα σχήματα και μάλιστα την στιγμή που έχεις την καταλληλότερη αφορμή για να το κάνεις, τότε από ποιον να περιμένεις να το κάνει;
Μία ρήση λέει ότι δεξιός είναι αυτός που αναγνωρίζει τους ήρωες 100 χρόνια από τον θάνατό τους. Να κάνω τώρα την ανάλογη αναγωγή για το τι είστε εσείς οι ραδοφωνατζήδες και γραφιάδες; Αλήθεια, τι περιμένετε για να προβάλλατε κάτι διαφορετικό, νέο και φρέσκο χωρίς να το έχει καταξιώσει κάποιος άλλος; Να αυτοκτονήσει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος; Να πεθάνει κάποιος από υπερβολική δόση ναρκωτικών; Να περάσει μια κρίση κατάθλιψης; (Άκυρο το τελευταίο, η κατάθλιψη πια είναι εντελώς πασέ…) Να τον κλείσουν σε καμιά ψυχιατρική κλινική; Μα γιατί άραγε όταν γίνετε κάτι τέτοιο τότε τους ανακαλύπτετε και σας πιάνει μια τρελή ηδονή για να τους προβάλλετε;
Κανονικά θα έπρεπε να ντρέπεστε…

Τελεία. Άλλο ήθελα να γράψω και εντελώς άσχετα (ή μήπως όχι;..) γράφω. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι αυτήν την στιγμή στην πόλη μας υπάρχει ένα συγκρότημα που μόλις κυκλοφόρησε δίσκο και σίγουρα αξίζει κάτι παραπάνω από την προσοχή των μουσικόφιλων. Τσεκάρετε στο blog της ΠΑ.ΟΙ.ΔΓΙΑ. την ανταπόκριση από την πρόσφατη εκρηκτική συναυλία των Personality Crisis οι οποίοι πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν μια ροκ εν ρολ δισκάρα …ολκής, στο νέο –εκτρωματικό- club του Μύλου -ή τεράστια ντισκομπάλα τρομάρα σας σας έλειπε...-. (Θέλουμε πίσω το Ξυλουργείο!)
Μερικά πράγματα σε οδηγούν από μόνα τους να τα κάνεις με πάθος. Οι Personalities δεν έκαναν αυτό. Μας επέβαλλαν να φτιάξουμε μια ανταπόκριση από το live τους γεμάτη πάθος και ενθουσιώδη ζήλο, για να μην πω την λέξη αργκό που εκφράζει την ερωτική επιθυμία η οποία θα
χαρακτήριζε την ένταση μας με τον καλύτερο τρόπο... Οι Personalities τα σπάνε κανονικά και στα σιντιπλέιερς και στην σκηνή!

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Εχεις δικιο σε οσα λες.
Ειναι πολυ εκνευριστικοι ολοι αυτοι που επιμενουν στα παλια και απαξιωνουν καθετι νεο και μαλιστα χωρις να γνωριζουν πολλες φορες.Υπαρχουν παρα πολλα καλα να ακουσει κανεις αρκει να το ψαξει κανεις.Γινονται πολυ καλες και αξιολογες δουλειες.

28 January, 2008 02:12

 
Blogger John G. Simandiras said...

πάλι γάμησες, σκατούλη --πάλι γάμησες! "μασάς" να παραθέσεις και ονόματα; θεζ να το κάνω εγώ, για να γίνω εγώ ο κακός τής ιστορίας; μέχρι την άκρη τήζ γλώσσαζ μού έχουν έρθει! με το ζόρι δεν τους φτύνω! τουλάχιστον, να μην παριστάνουν τους εργατικούς, τους ψάχτες, τους προοδευτικούς, τους ικανούς οι ραδΓιοφωνατζήδες. αν παραδεχτούν τη βλακεία τους, θα τουζ δούμε με συγκατάβαση-συγκατάβαση-συγκατάβαση, πιστέψτε με (μου χα χα χα...).

να σο, στην αρχή σκεφτόμουν ότι το κείμενό μου στο ποστ στο παοιδγια για τους περσονάλιτι δεν είναι τίποτα σπουδαίο. εξακολουθώ να το πιστέβω. μόνο που πρέπει να συμπληρώσω και κάτι ακόμα: το κείμενο στο παοιδΓια για τους κράισις έτρεξε γάργαρο νεράκι. από το μυαλό (πΧοια "ψυχή" και μαλακίες των ψυχιάτρων και των χριστΧιανών;) κατευθείαν στο ...πληκτρολόγιο. γιατί αλλιώζ μιλάς, αλλιώς τιτιβίζεις, για θέματα, που γίνονται ένα με σένα. αβίαστα. αυθόρμητα. straight from the ...mind. όπως straight from the mind γεννήθηκε και το δικό σου ποστ. σε θαβμάζω. μόνη μας δΓιαφωνία ότι ακούς παθΧιαζμένα ιμάτζιν, ριπάμπλικ, 1055, καλημέρες. δεν πειράζει (που δεν είσαι τέλειος).- γσ

28 January, 2008 11:23

 
Anonymous Anonymous said...

Κανονικά, όπως έγραψες, θα έπρεπε να ντρέπονται. Δεν είναι όμως κανονικοί, τη συμπεριφορά και τη στάση τους τη βρίσκω τελείως παράλογη, παρανοϊκή σχεδόν και δεν τη καταλαβαίνω με τίποτα. Και δεν την αξίζουν την -έστω, ελάχιστη- ενέργεια που χάνουμε όταν μιλάμε και γράφουμε για αυτούς, αλλά μας προκαλούν, σαν να το ζητάν οι ίδιοι τους. Αυτοί χάνουν όμως. Το πρόβλημα είναι ότι παρασέρνουν και ένα σωρό κόσμο μαζί.

[Είχα πει δεν θα σχολιάσω εδώ, αλλά με προκαλείς, άτιμε. Μάλλον θα με κατάλαβες, άφησέ με όμως να διατηρήσω μία ντεμέκ ανωνυμία...]

28 January, 2008 15:11

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

@anisixos σίγουρα υπάρχουν πολλές αξιόλογες δουλειές που γίνονται συνέχεια και οπωσδήποτε χρειάζεται και κάποιος να τις προβάλλει. Αλλά και στην αντίθετη περίπτωση, (η οποία είναι να μην φτιάχνονται και τόσο αξιόλογες δουλειές) κατά τη γνώμη μου είναι πολύ προτιμότερο να ακούσεις ένα μέτριο καινούριο (για να το μάθεις, και μετά αν θέλεις το απορρίπτεις) παρά να ακούσεις την σίγουρη λύση, για νιοστή φορά ένα χιλιοπαιγμένο παλιό.

@Γιάννη, ο σκοπός μου δεν ήταν να ούτε να γίνω ούτε κακός (ξέρεις ότι δεν φοβάμαι να το κάνω αν θέλω) ούτε και να θίξω κανέναν. Δεν έχει νόημα να "φωτογραφίσω" παραγωγούς. Δεν ήταν τον νόημα εκεί (του συγκεκριμένου post). Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να δώσω την γενικότερη εικόνα των media στην πόλη (και μέσα από το παράδειγμα που έγραψα). Και ο σημαντικότερος λόγος που το παράδειγμα ήταν από τον 958 είναι γιατί είμαι ακροατής του σταθμού και μάλιστα πολύ τακτικός και πολλών εκπομπών. Είναι πολλά που δεν μου αρέσουν ή που θα προτιμούσα να είναι διαφορετικά στο σταθμό και στους παραγωγούς του όμως για αυτά θα ήθελα να αφιερώσω ένα άλλο post υπό μορφή προτάσεων. Όχι μένους.

(Όσο για το τέλος του σχολίου σου επίτρεψέ μου να μην το σχολιάσω...)

@Δεν πειράζει ανώνυμε, δεν χάνουμε καθόλου ενέργεια. Το κακό είναι ότι σκεφτόμαστε έτσι οι περισσότεροί μας (μέσα είμαι κι εγώ σε αυτούς) και στο τέλος επειδή δεν μιλάμε τα ανεχόμαστε. Καλό είναι να μιλάμε.

Μάλλον όμως δεν σε κατάλαβα καθόλου ποιος/α μπορεί να είσαι. Η σκέψη μου πάει παντού και πουθενά...
:)

28 January, 2008 18:26

 
Blogger Ντη said...

Πες τα!Και λίγα τους σούρνεις!

ΥΓ.Αν και δεν είναι της ώρας ή καλύτερα του ποστ"Τί θα γίνει ρε μεγάλε,θα μου τις στείλεις ασούμε?"(σορυ για το "ρε",αλλά ταίριαζε)Εσύ κάντο ντο ή φα.:-))

29 January, 2008 00:57

 
Blogger Leigh-Cheri said...

Σ' αυτήν την πόλη (χώρα) αδικείται το ταλέντο, η ευφυΐα και η εργατικότητα (συμπληρώστε με αν θέλετε.)
Έχουμε τους χειρότερους ανθρώπους στις καλύτερες θέσεις και τους καλύτερους ανθρώπους στην αφάνεια/εξαφάνιση.
Αλλά βρε! Υπάρχει λόγος.
Διδάσκουμε την αξιοκρατία εκ του αντιθέτου! Μας μορφώνουνε μ' αυτόν τον τρόπο. Γιατί τους παρεξηγείτε;

29 January, 2008 11:06

 
Blogger Lefteris Sketo said...

Oxi ρε ιεροσυλε τι λες,ζητω τα 90`ς
ΤΑ 80`ς ΤΑ 70`ς και τα 1821`ς που καναμε την επανασταση!!!!!!!Ζητω τα παλια κατω τα καινουρια.Δηλαδης τι,εγω αμαν εκανα να φτασω σε καποια ηλικια για να λεω "Αααααχ στα δικα μας τα χρονια ηταν καλυτερα" και τωρα μου τι χαλας?Και ζητω και οι παραγωγοι που παιζουν παλιατζουρα.(με κανα δυο συλογες της DELTACLUB την καναν τη δουλεια).ΑΑΑΑΑχχ στα δικα μας τα χρονια παντως αλλοιως ηταν.

02 February, 2008 22:47

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home