Thursday, March 06, 2008

Republic of Getonik Chora

Όπως φαίνεται εδώ και πολύ καιρό το θέμα με το σκοπιανό έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Κανείς από τις δύο πλευρές δεν κάνει οπισθοχώρηση στις θέσεις της και οι συνομιλίες και διαπραγματεύσεις παραμένουν κάθε φορά άκαρπες. Η δικιά μου γνώμη είναι ότι κάτι το οποίο το έχουμε μάθει και έχουμε συνηθίσει να το χρησιμοποιούμε καλό είναι να το κρατάμε και να μην το αλλάζουμε. Έτσι η πρόταση η δικιά μου είναι να διατηρήσουμε το όνομα της χώρας το οποίο χρησιμοποιείται ως τώρα για αυτήν και μάλιστα αυτό να επισημοποιηθεί. Για να δωθεί λοιπόν ένα τέλος στο ζήτημα το οποίο κρατά τόσα χρόνια, το όνομα που θα πρέπει εμείς ως Έλληνες να προτείνουμε είναι Republic of Getonik Chora (στα ελληνικά Δημοκρατία της Γειτονικής Χώρας). Δίκιο δεν έχω;

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Έχει γίνει σαν την 35χρονη της Ζαχοπουλιάδας.

07 March, 2008 11:25

 
Blogger Leigh-Cheri said...

Χαχαχα!
Ναι συμφωνώ. Κι επίσης, να ονομάζουμε έτσι και τους γείτονές μας γενικότερα. "Ο γείτονας με το μουστάκι" πχ. Και αν τολμήσει και το ξυρίσει, να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για να αντιμετωπίσουμε το επικείμενο πρόβλημα αλλαγής ονόματος.

...Καλά, μη δίνεις σημασία. Μόλις ξύπνησα:-P

07 March, 2008 17:20

 
Blogger Χριστίνα Ανέφελη said...

Καλόοο! Έχω βαρεθεί να το ακούω αυτό το "γειτονική χώρα". Σαν να λέμε "οι ακατονόμαστοι", "αυτοί που δεν καταδεχόμεθα ούτε το όνομά τους να προφέρουμε, για να μην λερώσουμε το στόμα μας!".

Θυμήθηκα αυτό που σχολίασαν χθες στην Ελληνοφρένεια: το να αποκαλεί η Ελλάδα τη FYROM "κρατίδιο" είναι σαν να περιγελά για το ύψος του κάποιον που είναι 1.40 ένας άλλος που είναι 1.50... :-)

07 March, 2008 21:26

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home