Thursday, August 14, 2008

VARATE VIOLINTZIDES

Ένα τραγούδι με το οποίο το τελευταίο διάστημα έχω κoλλήσει κανονικά είναι από ένα συγκρότημα που λέγεται Varate Violitzides. Home made παραγωγή, άναρχη αλλά και αναρχική δημιουργία, μία ηλεκτρική κιθάρα, ένα drum machine να κρατα τον ρυθμό, δύο φωνές και ένα μικρό κοριτσάκι να παίζει μπροστά από την κάμερα και να ρωτά "τι είναι αυτό;..". Σαφείς και ξεκάθαρες αναφορές αλλά και επιρροές από Lost Bodies (μα το κοριτσάκι είναι λες και βγήκε από το "Χάνομαι"...) και Άσιμο, με στίχο αντιδραστικό και αντικομφορμιστικό ο οποίος τις περισσότερες φορές εκτός από την ξεκάθαρα αιχμηρή του φρασεολογία κινείται και στα όρια του σουρρεαλισμού, αλλά και με υπέροχες αβανγκάρντ/πανκ/μπλουζ ερμηνείες. (Λατρεύω τα γερμανικά σημεία του τραγουδιού!) Δεν χορταίνω να το βλέπω!




Σε λίγες μέρες από 18 εώς 22 Αυγούστου 2008 στην παραλία στη Λέρο διοργανώνεται ένα φεστιβάλ ανοιχτό προς κάθε ενδιαφερόμενο δημιουργό, το Z.A.M. LEROS FESTIVAL με δωρεάν είσοδο, ελεύθερο κάμπινγκ αλλά και έκπτωση στα εισιτήρια των πλοίων από τον Πειραιά στο οποίο θα συμμετέχουν οι Varate Violintzides. Όσοι βρίσκεστε εκεί κοντά ή σκέφτεστε να πάτε εκείνο το διάστημα διακοπές είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα επιλογή δεδομένου και από όσο ξέρω από φίλους, μιας και ακόμη δεν την έχω επισκεφτεί, η Λέρος είναι πολύ ωραίο νησί. Αν πάντως κάποιος το κάνει, ας στείλει εντυπώσεις. (Πρωτονοτάριε, ασφαλώς πρώτα από εσένα περιμένω!..)

[Και ας βρεθεί κάποιος να τους φέρει σε κανένα κλαμπάκι στην Θεσσαλονίκη!]

12 Comments:

Blogger Leigh-Cheri said...

Α ρε το καημένο το μωρό, ψυχολογικά που έχει να μαζέψει!

Ωραίο είναι.
Στην αρχή νόμιζα πως θα είναι αποτυχημένη μίμηση Lost Bodies, αλλά δεν είναι. Επιρροές, ναι, αλλά ως εκεί. Κοίτα να δεις που μ' λαρεσε;-)

Η "φρικάρω" πάντως, ως το τέλος, το 'μαθε το ελληνικό. Το ξέχασε ο άλλος όμως:-P

15 August, 2008 13:29

 
Blogger Leigh-Cheri said...

Χιχιχι! "Μ' άρεσε", ήθελα να πω. Ο δαίμον της "πληκτρολογίας":-P

15 August, 2008 13:31

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Εγώ σου λέω ότι μια χαρά θα είναι το μωρό και μια χαρά θα μεγαλώσει! Πολύ καλύτερα από ότι σε άλλες "πολιτισμένες" οικογένειες...

Η "φρικάρω", τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι, αφιερώνει! (Καλά όπως κι ο Βλαδίμηρος ασφαλώς!)

Χα! είδες που σ'λαρεσε; :-P

16 August, 2008 16:12

 
Blogger haxou aka joy! said...

εκ πρώτης όψεως, τρομάζει λίγο.
εκ δευτέρας- άπαξ και χαλαρώσεις- είναι απόλαυση.

(...χμμ...έχω την αίσθηση ότι αυτό το σχόλιο έχει πολύύύύ βάθος)

17 August, 2008 22:45

 
Blogger Erwtas Stomaxhs said...

Αν όλες οι ελληνικές οικογένειες (ή γενικά οι άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα ανεξαρτήτως από που κατάγονται) ήταν τόσο συνειδητοποιημένοι όσο το γαμάτο αυτό ζευγαράκι με την πιτσιρίκα τους, η Ελλάς, αυτή η χώρα της πουστιάς, θα ήταν ένας υπέροχος τόπος για να ζήσεις και να δημιουργήσεις.

22 August, 2008 12:59

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

@Χα Ξου, ακριβώς όπως τα λες, απόλαυση! Και από εδώ που είμαι τώρα θέλω να τ' ακούω με ακόμη με μεγαλύτερη λαχτάρα!

@Πες τα ρε φίλε Ερωροστομάχη! Πες τα!
Μας έχει φάει πια ο παλιοκαθωσπρεπισμός και το γαμημένο politically correct...

Α! Μπορείς, αν σου είναι εύκολο, να μου κάνεις μετάφραση των γερμανικών;
:)

23 August, 2008 01:22

 
Blogger Erwtas Stomaxhs said...

Tertul γαμώτο δεν μπορώ να τα πιάσω όλα, λέει κάτι σαν
"κάθε μέρα, έχω τόσα πολλά (...) που δεν μπορώ να το αντέξω πια"
Ο ήχος δεν βοηθάει... πάντως ρε φίλε πραγματικά, αυτός ο άθλιος καθωσπρεπισμός που λες και 'συ δεν παλεύεται πια. Η πιτσιρίκα δηλαδή που θα μεγαλώσει βλέποντας την μάνα της καρφωμένη στα μεσημεριανάδικα και τον πατέρα της με τους καταλόγους των νέων BMW κάτω απ' την μασχάλη τι περισσότερο θα κερδίσει; ΤΙΠΟΤΑ! Πόσα περισσότερα θα χάσει; ΆΠΕΙΡΑ...

23 August, 2008 12:38

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Μα σε παρακαλώ! Αυτή η οικογένεια που περιγράφεις είναι οικογένεια πρότυπο. Μια καθώς πρέπει οικογένεια με πολύ νοικοκυ(αρου)ραίους γονείς που κοιτούν το σπιτάκι τους, τι δουλίτσα τους, πηγαίνουν στην εκκλησία και ποτέ δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα... (Η μόνη διαφορά είναι ότι ο μπαμπάς δουλεύει για να πάρει Μερσεντές, το ξέχασες; χαχαχα!..) Θα μου μιλήσεις τώρα εσύ για τέτοιους ανθρώπους!
Όχι σαν αυτά τα ρεμάλια του βίντεο που καπνίζουν μπροστά στο παιδί που λένε βρώμικες λέξεις όπως "αρχίδια" (Θου Κύριε φυλακήν τω στοματί μου!..) και του μαθαίνουν από τώρα τέτοιες αναρχοαποαυτές ιδέες! Μα πως θα μεγαλώσει αυτό το παιδί τελικά;..

23 August, 2008 13:01

 
Blogger Ιωάννης Πρωτονοτάριος said...

Πραγματικά μια οικογένεια πρότυπο! Όχι σαν κάτι άλλους ξενέρωτους που δεν τολμάν ούτε να σουτάρουν μπροστά στα παιδιά. Δυστυχώς δεν είχα την τιμή να τους γνωρίσω όλους ένεκα του άρτι προηγηθέντος χωρισμού των. Η οικογενειακή ατμόσφαιρα όμως μεταφέρθηκε αισίως σε όλη τη διοργάνωση που παραλίγο να διαλυθεί ολοκληρωτικά κι αυτή. Ευτυχώς η νιχιλιστική διάθεση περιορίστηκε ανάμεσα στα μέλη του μηδενιστικού κινήματος που αποδεικνύοντας περίτρανα τον τίτλο του, αφού καταβρόχθησε άπαντα τα παιδιά του (δυστυχώς και κάποια πολύ αξιόλογα όπως ph0fyx, κινέζος κλπ), αυτοκαταστράφηκε και το ίδιο.

- Τελικά περάσατε καλά στη Λέρο;

- Αν περάσαμε λέει;;!!!!!!!!
Γιατί εκτός από το γκριζομαύρο των βιολιτζήδων το μενού είχε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Απίστευτα τυπάκια που κάποιους τουλάχιστον έχω υποχρέωση να τους μνημονεύσω.

Τα κρητικάτσια soundgeist που για 2 ώρες νόμιζες ότι στη σκηνή τζαμάρουν οι eloy με τους hawkwind!!! Άσε που όταν δεν παίζαν ήταν μακράν η καλύτερη παρέα στην ταβέρνα!!! (πείτε τους να σας πέμψουν το CD)

Τα τρελαμένα πιπίνια Ανοιχτή Ακρόαση που ξεσήκωσαν ακόμα και τις πέτρες με τις ιδιαίτερες διασκευές τους σε αγαπημένα κομμάτια!!! Δείτε το βίντεο από τό live.

Ιδιαίτερη μνεία σε μια μεγάλη παρέα με αγόρια και κορίτσια, έτη φωτός μπροστά, που εμανίστηκαν με δύο διαφορετικές περσόνες, αρχικά ως Premium Cheap Porn Soundtrack (δείτε και το βίντεο - κάπου στο τέλος σκάει και ο Μήτσος από Nacked Lemons με τη φυσαρμόνικά του και δίπλα του ο γράφων κάνει φωνητικά!) και μετά ως perix mental. Περιμένουμε με αγωνία να τους δούμε σε νέες περιπέτειες!

Και φυσικά για το τέλος ο παπάς άφησε τα γένεια του. Η φάση έκλεισε με ένα super jamming session που το ονομάσαμε "είδαμε και φως και μπήκαμε". Επικεφαλής ο Τζίμης από Αέρα Πατέρα με το κλαρίνο του, και μαζί του ο γράφων σε δικές του συνθέσεις, ο Σπύρος Ηλιάδης με γκάιντες, διαύλους, κρουστά και δεν συμμαζεύεται, με Σαμπρίνα και Χάρη σε δικά της κομμάτια, Αντώνης και Άλεξ από Ανοιχτή Ακρόαση, Ηρώ στην απαγγελία, ο κυρ Νίκος με το βιολί του και last but not least ο Δρ. Λίμπερ ως Θεός Διόνυσος! Τον επίλογο έβαλε η Ποπάρα, η θρυλική ταβερνιάρισσα της Μερικιάς!

Θα ακολουθήσουν πολλά βίντεο και ένας πολύ μα πάρα πολύ ενδιαφέρων χειμώνας!!!!!

25 August, 2008 23:59

 
Blogger Ιωάννης Πρωτονοτάριος said...

Και η Λέρος είναι πράγματι φοβερό νησί!
Κάθε 100 μέτρα και μια παραλία!

26 August, 2008 00:38

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Α, ρε Πρωτονοτάριε είσαι άψογος! Περιγραφικότατος σε σημείο που με έκανες και ζήλεψα! Θα τσεκάρω τα λινκ με την πρώτη ευκαιρία αφού εδώ που βρίσκομαι αυτές τις μέρες δεν έχω το χρόνο να το κάνω.

Τελικά οι "βιολιτζήδες" παίξαν; Από κόσμο τι λέει, είχε αρκετό;
Πάντως επειδή έχω ακούσει από αρκετούς πολύ καλά λόγια για τη Λέρο θα στοχεύσω να είναι ένας από τους επόμενους νησιωτικούς προορισμούς μου.
Ευχαριστώ για την ενημέρωση!

28 August, 2008 20:58

 
Blogger Α said...

Φαίνεται δε του άρεσε και πολύ του Προτονετάριου, γιατί το έφαγε το ξύλο του προκαταβολικά από τον άγνωστο τότε R0us, πριν προλάβει να έρθει στη Λέρο. Το ότι πήγε να διαλυθεί το φεστιβάλ, έχει να κάνει με κάτι κομφόρμες φλωράκια σα τον φίλο μας παραπάνω, που νόμισε ότι πάει στην ibiza και τις τοπικές αρχές. Και να σας πω και τα νέα... η οικογένεια ζει και βασιλεύει και έχει μεγαλώσει κιόλας αλλά απ ότι φαίνεται ο φίλος μας, δεν έχει χορτάσει ακόμα σφαλιάρες...

24 February, 2011 11:31

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home