Monday, February 02, 2009

2L8

Χειμώνας. Είκοσι τέσσερα λεπτά. Πρωί. Μαύρο μπουφάν. Τραμ. Γάντια. Καμπανάκι. Τράνταγμα. Ανώνυμες φάτσες. Είκοσι ένα λεπτά. Φιλικά σιωπηλές. Σύρσιμο. Πρζίστι ζαστάφκα. Τζάμι. Καμπανάκι. Σταγόνες. Τράνταγμα. Δεκαεφτά λεπτά. Πλατσκέο. Θολός άντρας. Έντεκα λεπτά. Θολός κουβάς. Καμπανάκι. Καθάρισμα γραμμής. Τράνταγμα. Οχτώ λεπτά. Πρζίστι ζαστάφκα. Σύρσιμο. Πρες δε μπάτον. Καμπανάκι. Σταθμός. Τρέξιμο. Τεσσεράμιση λεπτά. Σπρώξιμο. Γκισέ. Ανάσα. Τρία λεπτά. Γκόου εντ ριτέρν. Δύο λεπτά. Κέρματα. Προσίμ. Εξήντα δευτερόλεπτα. Υπόγειος. Τρέξιμο. Διάδρομος. Τσιμεντένια σκαλοπάτια. Αέρας. Σφύριγμα. Μεταλλικά σκαλοπάτια. Δεκαπέντε δευτερόλεπτα. Βαγόνι. Ανάσα. Τράνταγμα. Καθίσματα. Αναχώρηση. Οικεία χρονοφαγωμένα. Κρεμάστρα. Ανάσα. Ακουστικά. Μηχανική ζέστη. ΠΛΈΥ. 2L8. Αναπνοή.

Τρένο. Nameless Faces. Κτίρια οπισθοχωρούν. Πιάνο. Νιφάδα στο παράθυρο. Δέντρα oπισθοχωρούν. Josephine. Χωράφια. Βιολιά. Νιφάδες. Monotone Ruins. Φρένο. Δέντρα επιβραδύνουν. Χιόνι. Διπλά τύμπανα. Στάση. Βήματα. Μαύρες φιγούρες. Κονταίνουν. Patience. Ξεμακραίνουν. Σφύριγμα. Θερεμίνη. Ασπρισμένες σκεπές. Τράνταγμα. Παράθυρο. Part III. Νιφάδες. Κιθάρα. Μηχανική ζέστη. Επιτίθενται. Πιάνο. Χωράφια προσπερνούν. Φρένο. Χιόνι. Στάση. Γραμμές μπλοκαρισμένες. Paradox. Τσέλα. Μπουφάν. Περπάτημα. Αέρας. Αποβάθρα. Κλικ. Abyss. Βήματα. Αυτόματος καφές. Λεωφορείο. Κάθισμα. Ανώνυμες φάτσες. You walk on empty streets now. Μοκέτα. Νοσταλγικά χρονοφαγωμένη. Μαρσάρισμα. Κασέτα. ΠΑΟΥΖ. Μπον Τζόβι. Μειδίαμα. Χιόνι. ΠΛΈΥ. No more poetry. Παγωμένος ποταμός. Προσπέραση. Λιωμένη άσφαλτος. Epilogue. Μετεπιβίβαση. Σκαλοπάτια. Σταθμός. Αέρας. Περπάτημα. Χιόνι. Τρένο. Τράνταγμα. Dialogue. Άσπρες γέφυρες. Θολές. Κελάηδισμα πουλιών. Κλείσιμο ματιών. Κιθάρα. Excuse me, but I just have to explode. Όνειρο. Θερεμίνη. Ταξίδι. Άνοιγμα ματιών. Χιόνια εξαφανισμένα. Προορισμός. DISAPPEAR...

*****

Ή, πώς βίωσα για πρώτη φορά τον νέο δίσκο των 2L8, He & She... Ακούστε τον.

( Στο autoplay του blog, η φουλ βέρσιον του Excuse me, but I just have to explode)

26 Comments:

Blogger Χριστίνα Ανέφελη said...

Το ποστ το απόλαυσα, ο δίσκος κατεβαίνει τώρα. Σ' ευχαριστούμε Νάσο!

Excuse me, but I just have to explode...

02 February, 2009 18:40

 
Blogger Ντη said...

εικόνες και μουσική..η εναλλαγή τους..ο πιο ωραίος συνδυαζμός..ο ήχος των 2L8....αγγιχτικό ποστ!

ΥΓ.Πάντως δεν έφτασες too late και πρόλαβες το τρένο..:-)

03 February, 2009 01:45

 
Anonymous Anonymous said...

Αρκετά διαφορετικό από ο,τιδήποτε δικό σου έχω διαβάσει.
Σαν απανωτά φωτογραφικά κλικ. Κάπως αγχωτικό και συνάμα συναισθηματικό.

Ο Βοζίκης έχει κάνει κατάληψη στα πλέηρ όλων μας.

(Την παρεμβολή Μπον Τζόβι θέλεις να μας την αναλύσεις περισσότερο;)

l8r

03 February, 2009 12:48

 
Blogger nahames nakanamoko said...

Γεια σου Terul και λοιποί

Δείτε εδώ 2 κλιπ από τη συναυλία της Κυριακής στο Κύτταρο:

http://www.youtube.com/watch?v=XBkXBjnImtc

http://www.youtube.com/watch?v=3eGGZ3X0taw

ήταν μακράν από τα ωραιότερα live που έχω παίξει!


Καλά είσαι κατά τα άλλα boy?

03 February, 2009 22:30

 
Blogger Ντη said...

..αυτό το ποστ σου μου θύμησε πολύ trainspotting(choose a life..etc).Αυτό το κοφτό και απότομο εννοάω!

03 February, 2009 23:28

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

@ Γεια σου Ανέφελη!
Να σημειώσω ότι το λινκ που έβαλα για κατέβασμα του δίσκου είναι από το ίδιο το συγκρότημα. Το cd πάντως, εκτός τους καθαρά μουσικούς λόγους, αξίζει να αποκτήσει κάποιος αυθεντικό και για την εξαιρετική αρτιστική σύνθεσή του.

@ Ντη, και εγώ αυτό σκεφτόμουν. Στο παραλίγο θα ήμουν too late! Πάντως ό,τι περιγράφω έγινε ακριβώς έτσι. Ανέβηκα στο τρένο σε μια διαδρομή μιάμιση-δύο ωρών και ξαφνικά μετά το ...ΠΛΈΥ αρχίζει να χιονίζει τόσο πολύ έντονα που να αποκλείει τις σιδηροδρομικές γραμμές, να παίρνω μέσα στο άσπρο τοπίο ένα παλιό λεωφορείο για κάνα 40λεπτό και μετά από μερικούς σταθμούς να ξαναεπιβιβάζομαι σε τρένο. Και μετά από 20-30 λεπτά όταν τελειώνει ο δίσκος και όταν έχω σχεδόν φτάσει στον προορισμό τα χιόνια να εξαφανίζονται! Ήταν σαν ζούσα με ανοιχτά μάτια ένα διαρκές και υπέροχα σκοτεινά όνειρο ή χωρίς υπερβολή σα να βρισκόμουν μέσα σε κινηματογραφική ταινία. Υπέροχο το cd και είναι μεγάλη χαρά (και ...περηφάνια χεχε!) να έχω την πολύ ασφαλή πεποίθηση ότι το άκουσα με τις καταλληλότερες και ιδανικότερες συνθήκες που θα μπορούσαν να υπάρξουν! Αφού μου 'ρχεται να το γράψω στον Βοζίκη ...να τον κάνω να ζηλέψει. ;)

@ Σο, ελπίζω -αν και διαφορετικά αυτή την φορά- να κατάφερα να περάσω το πως "βιώσα" τον δίσκο. Προσπάθησα απλά να αποτυπώσω όλα αυτά τα κλικ που όταν ο χρόνος θα περάσει και θα σβήνει την εμπειρία αυτά θα μείνουν ανεξίτηλα.
Δικαιωματικά ο Βοζίκης έχει κάνει κατάληψη!
Η παρεμβολή Μπον Τζόβι ήταν η κασέτα (ναι κασέτα!) που είχε βάλει χαμηλόφωνα να παίζει ο νεαρός οδηγός στο λεωφορείο που ανέβηκα. Λες και βρισκόμουν 20 χρόνια πίσω ένιωσα. Γι' αυτό και το (γλυκό) μειδίαμα.

@ Γεια σου φίλε Nahames! Μα τι θα γίνει με εσένα ρε μεγάλε ντράμερ; Και που δεν συμμετέχεις ρε φίλε, που τα προλαβαίνεις όλα; :)
Γιατί άραγε πιστεύω απόλυτα αυτό που λες σχετικά με το πόσο καλό ήταν το live;.. Άντε, τώρα ώρα είναι και για Θεσσαλονίκη. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!
Εγώ όλα καλά. Από σήμερα είμαι πάλι εδώ.
:)

(Nahames, εδώ και καιρό θέλω να σε ρωτήσω δύο πράγματα. Πρώτον θέλω να μου πεις τη γνώμη σου για έναν ντράμερ και δεύτερο αν μπορείς να μου βρεις τι ρυθμό έχει ένα άτιμο τραγούδι...)

05 February, 2009 00:41

 
Blogger haxou aka joy! said...

Και το προηγούμενο 2L8 ήταν καταπληκτικό, αλλά και αυτό - έστω και μόνο για αισθητικούς λόγους- αξίζει να το αποκτήσει κανείς. Κόσμημα.

(...τι κατάφερες, όμως, συνίκτερε; με έκανες κι εμένα και ζήλεψα! θέλω να το ακούσω ΑΚΡΙΒΩΣ στις ίδιες συνθήκες! Μέχρι και τον Μπον Τζόβι του οδηγού! ΚΛΑΨ!)

05 February, 2009 01:17

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Γεια σου συνίκτερη Χα Ξου!
Το cd αξίζει και με το παραπάνω να το πάρεις!

(Να σου πω επιτέλους και τη νέα μεγαλειώδη ιδέα μου για το βίντεο κλίπι της Αγανάχτησης...)

05 February, 2009 02:14

 
Blogger Χριστίνα Ανέφελη said...

Ναι, το ξέρω, για το όμορφο κείμενο οι ευχαριστίες :-)
Από την άλλη πλευρά, η ανάρτησή σου μου θύμισε, κατά κάποιον τρόπο, να επισκεφθώ τη σελίδα τους και να κατεβάσω το άλμπουμ.Με τόσα που έχω στο κεφάλι μου αυτό τον καιρό ίσως και να το ξεχνούσα. Οπότε thanks και πάλι!

05 February, 2009 13:22

 
Blogger nahames nakanamoko said...

Το ψάχνουμε για τώρα στα κοντά.
Θα το μάθεις απ τους πρώτους

Προς το παρόν έχει Δάρνακες το Σάββατο στο Orient

Φιλιά!

05 February, 2009 18:00

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

@ Ανέφελη, να 'σαι καλά.
Εμένα πάλι μου θύμισε ...να πάω να το αγοράσω! Έλεγα τόσο καιρό να το πάρω και συνέχεια ανέβαλλα να πάω σε κανένα δισκάδικο και τελικά το κατέβασα και έτσι το άκουσα -ολόκληρο- για πρώτη φορά (ευτυχώς βέβαια, έτσι όπως έκατσε...) Τις επόμενες μέρες όμως σίγουρα το έχω αγοράσει!

@ Νahames, περιμένουμε!
Για το Σάββατο που λες μόλις το είδα στο Myspace σου και στεναχωρήθηκα, γιατί αν και θέλω δεν θα μπορέσω...

05 February, 2009 18:35

 
Blogger Leigh-Cheri said...

"Κατα(θ)ληΠΣη??!"..."στα πλεηερ ΟΛΩΝ ΜΑΣ"?????...
...Καλά. Εγώ κρατώ το υπέροχο κειμενάκι και την αξιολάτρευτη ατμόσφαιρα...με Bon Jovi σάουντρακ (κι ας μην ήμανε ποτές BonJoviακιά!):-)
Περί ορέξεως...

ΥΠΕΡΟΧΟ κείμενο πάντως!

06 February, 2009 09:37

 
Blogger Erwtas Stomaxhs said...

Ρε τον μπαγάσα τον Tertul...
ρε τον μπαγάσα...
ρε τον μπαγάσα...
ρεεεε μπααααγάαααασαααα! Περνάς καλά 'κει πάνω στην Τσεχία;
Φοβερό κείμενο!

06 February, 2009 13:33

 
Blogger K the Clown said...

Hey!
Zilepsa ontos!

Thessaloniki de 8a pai3oume pote...
Kai alloi na pa8oun kata8lipsi?
xixixixixi

Soooooooooon
(me tosa o so8ikes...)

18 kila agapes ston Kirio Naso apo mena...

06 February, 2009 22:13

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

@ Α, ρε Leigh-Cheri με την χαρακτηριστική ακριβολογία σου! Στην ισχυρή πλειοψηφία όλων μας ορθότερα τότε... χαχα!

@ Erwta Stomaxh, ναι, περνΟΥΣΑ καλά εκεί επάνω ο μπαγάσας! Όμως και 'συ καρντάσι τώρα στην Γερμανία, ένα μηνάκι δουλειά ακόμα στο σουβλατζίδικο και μετά θα μας γυρίσεις με την ολοκαίνουρια μπέμπα!!! χαχαχα!!! (Ρε τον τύπο σου είπε ο άτιμος...)

Καλά σχετικά με τα σχόλιά σας για το κείμενο, ειδικά των δυο σας και το πώς γράφετε, εγώ τι να πω;.. Με συγκινήσατε! Όταν το έγραφα η αλήθεια είναι ότι το ένιωθα πολύ, όταν τελείωσε όμως βρήκα αρκετά ως πολύ μέτρια την αποτελεσματικότητα του να περιγράψει τα όσα ήθελα να πω. Χαίρομαι όμως πολύ που σας άρεσε, αν και ακόμα το ψάχνω...

@ Hey! K the Clown! Βεβαίως να με ζηλέψεις, γιατί είχα την μεγάλη τύχη (και το λέω χωρίς κανένα φόβο να με παρεξηγήσει κανείς για κολοσσιαία έπαρση) να έχω τις ιδανικότερες συνθήκες ακρόασης και να μπω στο πνεύμα του έργου του δίσκου ακόμη περισσότερο και ...από εσένα! Και για αυτό είμαι βέβαιος (και επαρμένος, όμως δεν φταίω εγώ για αυτό. Εσύ, με αυτή την δισκάρα που έγραψες!)

Ναι, ναι! Κανονίστε να μην παίξετε Θεσσαλονίκη soooooon και ...τα λέμε. χαχα!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΕΣ! Άλλα 18 κιλά αγάπης κι από μένα!

Άσχετο. Διάβασες το νέο του Σαραμάγκου τελικά;

(Πήρα επιτέλους και το cd!)

07 February, 2009 03:10

 
Blogger K the Clown said...

Δεν έχω διαβάσει τίποτα. Δεν έχω κάνει τίποτα πέρα από πρόβες τους τελευταίους μήνες...
Καταστροφή...
18 κιλά αγάπη / Ντάνι Μένκιν
Ε πια με τις συμπτώσεις!!!
Το Βαν που πήραμε για τις μετακινήσεις ήταν το Fiat Ducato 2L8. Το μοντέλο λέγεται 2L8!!!
Και το ανακαλύψαμε μια μέρα μετά τα live εντελώς τυχαία...
Ααααααα!!!
Κάποιος μας κοροιδεύει!

08 February, 2009 16:47

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Εμείς να δεις, που προχτές ήμασταν στο δρόμο και φευγαλέα παίρνει το μάτι μας μια αφίσα να διαφημίζει κάποιο γεγονός το οποίο ήταν για σήμερα και με μεγάλα γράμματα γράφει "8/2" (και η κάθετος να 'ναι λίγο πιο ...κάθετη) μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τον αναγραμματισμό και ότι αυτό που γράφει πρόκειται για ημερομηνία ε, τρομάξαμε λιγάκι...
Άντε λοιπόν, τρομάξτέ μας κανονικά, τι ...φοβάστε; :)

08 February, 2009 18:30

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Το FIAT αλήθεια ήταν πολύ αργό;.. χαχα!

08 February, 2009 18:32

 
Blogger Leigh-Cheri said...

Επανέρχομαι λοιπόν, σεμνά και ταπεινά;-), αλλά με άποψη αυτή τη φορά. Η οποία είναι εν ολίγοις η εξής: Η ακρόαση ενός και μοναδικού κομματιού απ’ το cd αποσπασματικά, το αδικεί πάρα πολύ! Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο έργο που απαιτεί λίγη αφοσίωση παραπάνω από τα συνηθισμένα, όχι μόνο για να εκτιμήσεις αν είναι καλό ή κακό αλλά ακόμα και για ν’ αποφασίσεις αν σου αρέσει ή όχι.
Τέλος πάντων.
Τώρα βρίσκεται και στο δικό μου pc και, προσωπικά, αν ήταν ν’ ανεβάσω ένα μόνο τραγούδι (που θα ήταν κρίμα) αναμφισβήτητα θ’ ανέβαζα το “Monotone Ruins”. Άψογο το artwork του cdακίου και οι στίχοι μου άρεσαν πολύ! Μουσικός δεν είμαι για να κρίνω περαιτέρω, μόνο ακροάτρια. Σα να μου φαίνεται όμως ότι, έτσι όπως έκατσε, ίσως και να το “μελέτησα” περισσότερο κι από τους υπόλοιπους!...Χεχεχε! Ok! Καλύτερα έτσι.

ΥΓ: Tertul, τώρα νιώθω απόλυτα γιατί σου ταίριαξε τόσο με το τρένο να τρέχει στις ράγες και το χιονισμένο τοπίο να φεύγει πίσω…
Παρεμπιπτόντως, πάλι μες στο χιόνι είμαστε εδώχχχχχ!!!

12 February, 2009 19:01

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Το "Monotone Ruins" είναι και δικό μου αγαπημένο, αλλά το "Excuse me, but I just have to explode" είναι αυτό που νομίζω μπορεί να σταθεί καλύτερα αυτόνομα μόνο του. (Εγώ πάντως είμαι τόσο κατενθουσιασμένος με τον δίσκο που μου έρχεται να βγάλω απανωτό ποστ για αυτόν...)

Φε, διευκρίνισε μόνο ότι για να βρίσκεσαι στο pc σου και να έχει παίξει ήδη απανελειμμένα (αυτό το συμπληρώνω εγώ) σημαίνει ότι σου άρεσε μια και είσαι από τους ελάχιστους εκλεκτικούς (και πολύ καλά κάνεις) που σε αυτό φορτώνεις αποκλειστικά μουσικές και δίσκους που ακούς.
Έτσι λοιπόν, οι 2L8 τώρα στα πλέιρς όλων μας! ;p

Πολύ θα ήθελα να ήμουν ξανά εκεί στα χιόνια...



...if i am a drop and you are a drop then we become a river...
...are you afraid? don't be afraid! don't be afraid of losing! we are going to lose for sure! but it's ok, yes it's ok, cause we are not alone!...

13 February, 2009 00:20

 
Blogger Leigh-Cheri said...

Μα εννοείται. Για ποιον λόγο να φορτώνω τον υπολογιστή μου με πράγματα που δε μ' αρέσουν! Είναι προσωπικός μου χώρος. Σα να μου λες να κολλήσω στον τοίχο του δωματίου μου την Παπαρίζου!

13 February, 2009 21:55

 
Blogger Leigh-Cheri said...

PS: Εγώ πάλι, πολύ θα ήθελα να ήμουνα ξανά εκεί στον ήλιο:-(

13 February, 2009 21:57

 
Anonymous Anonymous said...

Υποκειμενικά? μακράν το καλύτερο post που ανέβασες ποτέ. Τέλος.

Αντικειμενικά? μακράν οι καταλληλότερες συνθήκες για να βιώσει πραγματικά κανείς μουσική σαν κι αυτή.

Όσο για την ποιότητα του δίσκου, και μόνο που μου απέσπασε την προσοχή απ' τα πολύ περιορισμένα γούστα μου των τελευταίων χρόνων και μ' έκανε να τον ακούσω και να τον ξανακούσω, αυτό εμένα μου λέει πολλά. Και μιλάω με πάσα ειλικρίνεια και ταπεινότητα απέναντι στο τόσο μεγάλο ζήτημα της μουσικής. Και φυσικά, όπως και η Leigh-Cherry, όχι ως μουσικός αλλά ως παρατηρητικός ακροατής.

bravo Tertul

14 February, 2009 23:24

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Ντίμη, ευχαριστώ. Εγώ παρεμπιπτόντως, και χωρίς να απευθύνομαι σε κανέναν, δεν συμμερίζομαι αυτήν την άποψη που λέει δεν είμαι ειδικός άρα η γνώμη μου μάλλον δεν μετράει και τόσο. "Εγώ ένας απλός άνθρωπος είμαι, τι να πω και γω...".
Ολονών η γνώμη έχει βαρύνουσα σημασία και πολλές φορές μάλιστα η ματιά ενός μη "ειδικού" να είναι πιο ξεκάθαρη, γιατί απλά δεν μπλέκει στην ανάλυση.

16 February, 2009 01:59

 
Blogger nosyparker said...

Πέρασα για ένα γεια και τι βλέπω; Νέες μουσικούλες!!! Πάω να το κλέψω. ;-)

Ναι ρε συ nahames, καλά σου λέει. Τι θα γίνει με Θεσ/νίκη; Το μοναδικό live που μπορούσα να έρθω αναβλήθηκε.

18 February, 2009 09:14

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Να το κλέψεις Nosy, είναι ωραίο.
Είδες όμως ο Nahames, πολυθεσίτης!

19 February, 2009 17:42

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home