Sunday, October 22, 2006

ABSOLUT THESSALONIKI

Και αφού κλείσαμε τα ελεύθερα πάρκινγκ της πόλης, αφού πιάσαμε όλα τα πεζοδρόμια που μπορεί κάποιος να περπατήσει, αφού δεν αφήσαμε μισή ράμπα στην πόλη ελεύθερη για καρότσια, ήρθε τώρα η ώρα να γεμίσουμε και τους "άδειους" χώρους των πλατειών. Και από που να ξεκινήσουμε; Μα φυσικά από την πλατεία Αριστοτέλους. Μα πώς δεν το είχαμε σκεφτεί ως τώρα; Τόσος ελεύθερος χώρος να πηγαίνει έτσι αναξιοποίητος;.. Ας τον γεμίσουμε με αυτοκίνητα λοιπόν! Να ελαφρύνουμε λίγο και το κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Α, και μην ακούσω κανέναν ότι τον ενοχλεί η θέα των αυτοκινήτων! Τραπεζοκαθίσματα δεν θέλετε, συντριβάνι δεν θέλετε, αυτοκίνητα δεν θέλετε, μήπως επιτέλους θα πρέπει να σκεφτείτε να κάνετε κάτι για αυτόν τον υπερβολικό σας αρνητισμό;..

Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ!..

Και συμπληρωματικά για το ίδιο θέμα το παρακάτω κειμενάκι από την Leigh-Cheri. Η πρώτη πρόταση στα κείμενά μας είναι κοινή εντελώς συμπωματικά. Όπως φαίνεται η ίδια οργή μας κυβερνάει...

Και, φυσικά! Αφού πιάσαμε όλα τα πεζοδρόμια, τις διαβάσεις, τις ράμπες για τα καροτσάκια, ακόμα και την παραλία, ήρθε και η σειρά της Αριστοτέλους. Γιατί; Αυτή θα την γλύτωνε; Κανένας σεβασμός, κανένας χώρος για τους πεζούς, για να μη μιλήσω για μαμάδες με μωρά και άτομα με ειδικές ανάγκες, για τα οποία ολόκληρη η πόλη είναι απροσπέλαστη.
Αλλά τι μας νοιάζει; Αυτοί ας παν και στον Καιάδα. Εδώ επικρατούν οι ισχυροί. Και μόνο αυτοί.
Κατά τ` άλλα, όλοι, νυν και υποψήφιοι, έχουν «οράματα» και μας μιλούν για «έργα». Και το parking της Αριστοτέλους έργο της διοίκησης είναι; Αυτό το αποτυπωμένο χάλι; Να το χαίρεστε! Μας συγκινεί αφάνταστα η αγάπη σας για την πόλη!
Αντί να «έχετε οράματα» δεν ξυπνάτε λίγο, να στείλετε κανέναν γερανό να μαζέψει αυτές τις λαμαρίνες που μας έχουν κατακλύσει; Και τότε ίσως κάποιον να πείσετε ότι ενδιαφέρεστε για την Θεσσαλονίκη.
Κάθε φορά που μια τέτοια λαμαρίνα μου κλείνει το δρόμο σε διάβαση ή στο πεζοδρόμιο μου `ρχεται να πατήσω πάνω της για να περάσω. Εγώ θα κυνηγηθώ στην περίπτωση αυτή; Μα τι να κάνω άλλο; Να πετάξω;..

3 Comments:

Blogger mystery falls down said...

Απελπιστική η κατάσταση με την κίνηση και τρισάθλια η εικόνα της Πλατείας Αριστοτέλους. Το περασμένο Σάββατο είδα για πρώτη φορά να είναι γεμάτη με αυτοκίνητα και πίστεψα αρχικά ότι γινόταν κάποια έκθεση. Όταν αντιλήφθηκα ότι δε συνέβαινε τίποτε τέτοιο, εξοργίστηκα (κάποια στιγμή πριν δύο χρόνια που περπατούσα στο πεζοδρόμιο κόντεψε να με πατήσει ("Τι κρίμα", ακούστηκε να λέει κάποιος που διαβάζε το σχόλιό μου)ένα αυτοκίνητο που ήθελε να παρκάρει πάνω του. Ο οδηγός όχι μόνο δε ζήτησε συγνωμή αλλά με "παρακάλεσε" να τραβήξω παραπέρα). Χαίρομαι αφάνταστα όταν η Εγνατίας είναι γεμάτη. Βλέπετε χρησιμοποιώ συνήθως λεωφορείο! Το πιο γρήγορο μεταφορικό μέσο για κίνηση μέσα στην πόλη.

27 October, 2006 04:00

 
Anonymous Anonymous said...

Τς, τς, τς! Νεοελληναράδες, τι περιμένεις; Ο θάνατός σου, η ζωή μου, ακόμη και στο θέμα του παρκαρίσματος. Το ζήτημα της αισθητικής, φυσικά, ούτε που μας περνάει απ' το μυαλό- χρειάζεται κι αυτό κάποια παιδεία. Κατάλαβα, πάντως, τη διαφορά νοοτροπίας τον Αύγουστο στο Μόναχο, όπου παρά το τεράστιο πρόβλημα πάρκινγκ -και μιλάμε για έναν πληθυσμό ελαφρώς μεγαλύτερο από της Εξαλλονίκης, αλλά σε μία απέραντη πόλη- οι παραβάσεις είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες... Γιατί εκτός του ότι η αστυνομία ελέγχει και τα πρόστιμα είναι φωτιά, ο Βαυαρός τη σέβεται την πόλη του, όπως και τον συμπολίτη του! Αλλά που να καταλάβουμε εμείς από τέτΧοια...

Για να μιλήσουμε όμως και για τίποτε πΧιο ευχάριστο:

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΝΑΣΟΥΛΗ! Αδελφέ να σε χαιρόμαστε.

Φιλιά πολλά :-)))

27 October, 2006 14:14

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Και σήμερα πάλι τα ίδια...
Αίσχος κανονικό!
Μήπως θα πρέπει να γίνει κάτι για να μην καταντήσει ένα ακόμη "ανεκτό και συνηθισμενο φαινόμενο";
Θα μου πεις τα συμφέροντα από τα μπαράκια και τις καφετέριες μάλλον είναι πολύ πιο σημαντικά ζητήματα...

Ξεφτίλα γαμώτο! Αν δεν μπορούν να προστατέψουν και την αισθητική της Αριστοτέλους τότε τι να περιμένεις για την υπόλοιπη πόλη;
Μάλλον θα πρέπει να τραβήξουμε μια πανοραμική φωτογραφία της Αριστοτέλους μ' αυτό το λαμαρινένιο αίσχος. Να φτιάξουμε έτσι την πιο ρεαλιστική απεικόνιση του ABSOLUT THESSALONIKI...

Χριστίνα τι συγκρίνεις τώρα;..
Που να αποκτήσει παιδεία, αισθητική και σεβασμό για τον διπλανό του ο βλαχοευρωπαίος έλληνας; Και να σου είναι μάλιστα από την άλλη ψωροπερήφανος για το τίποτα. Για μια πολύτιμη κληρονομιά η οποία όμως θα έπρεπε να ήταν η μεγαλύτερη ντροπή του. Για το πόσο ανάξιος έχει σταθεί απένταντι της...

Ας ελπίζουμε τουλάχιστον ότι αν το συγκεκριμένο φαινόμενο γίνει πιο συστηματικό η αντίδραση σε αυτό θα γίνει πιο μαζική.

...

Χριστίνα μου σε ευχαριστώ πολύ! Να είσαι καλά για τις ευχές σου!

Υ.Γ.: Φίλε mouxlaloulouda, λες να υπάρχει κάποιος που να είπε "Τι κρίμα που δεν σε πάτησε το αυτοκίνητο";..
;-p

28 October, 2006 03:01

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home