Saturday, February 17, 2007

5 πράγματα για μένα

Παίρνω την πάσα από τη Mpizelw και συμμετέχω στο ιστολογικό πυραμοειδές παιχνίδι που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες και "τρέχει" σε πολλά blogs. Ο καθένας πρέπει να πει 5 πράγματα για τον εαυτό του ή την ζωή του -άσχετα πόσο σημαντικά είναι αυτά- που οι άλλοι πιθανόν δεν τα γνωρίζουν και έπειτα να δώσει "πάσα" σε άλλους 5 να κάνουν το ίδιο στο δικό τους blog.
Ορίστε η πεντάδα που κατεβάζω εγώ στο παιχνίδι:

1. Όταν ήμουν στο δημοτικό στο βιβλίο του "Εμείς και κόσμος" στο μάθημα που έλεγε ότι η δύναμη κατανέμεται στο εμβαδόν της επιφάνειας στην οποία ασκείται είχε ένα σκίτσο με έναν φακίρη που ξάπλωνε σε ένα κρεβάτι με καρφιά και ρωτούσε από κάτω πώς καταφέρνει και το κάνει αυτό. Το βιβλίο δεν έδινε την απάντηση (η οποία ήταν φυσικά ότι το κρεβάτι έχει πάρα πολλά καρφιά) και πριν φτάσουμε σε αυτό το μάθημα ρώτησα στο σπίτι τους δικούς μου να μου πουν πώς το γίνεται αυτό. Η αυθόρμητη απάντηση που τους βγήκε ήταν: "Μαστουρώνονται πρώτα καλά-καλά..." Χαρά εγώ που ήξερα την απάντηση! (κι ας μην είχα ιδέα τι σημαίνει αυτό...) Φτάνει το συγκεκριμένο μάθημα στην τάξη και ο δάσκαλος ρωτάει "Πώς το κάνει αυτό ο φακίρης;" Σηκώνω με σιγουριά και πάθος το χέρι μου εγώ: "Κύριε! κύριε! μαστουρώνεται!..."

2. Στον στρατό, τις πρώτες μέρες στο κέντρο, όταν μας έδωσαν για πρώτη φορά όπλα μας είπαν να τα καθαρίσουμε. Μας έδωσαν τα απαραίτητα σύνεργα (λάδι, πανάκια...) αλλά εγώ σιγά μην ασχολιόμουν με κάτι τέτοιο. Πήγα λοιπόν... να το πλύνω στην βρύση! Τελικά την τελευταία στιγμή δεν το 'κανα. Κάθε φορά όμως που το σκέφτομαι ακόμη το μετιανιώνω...

3. Έχω το μεγάλο ελάττωμα να είμαι απόλυτα συνεπής (...) στα ραντεβού μου. Τόσο που κάποιοι φίλοι μου έχουν προτείνει να κάνω διαφήμιση ρολογιών για να προβάλω την ακρίβειά τους...

4. Μου αρέσει να φωτογραφίζω άγνωστους ανθρώπους στο δρόμο από κοντινή απόσταση (αντιπαθώ τους τηλεφακούς) και πολλοί με ρωτούν αν έχω αντιμετωπίσει προβλήματα κάνοντάς το αυτό. Ελάχιστες είναι οι φορές που έχει συμβεί κάτι τέτοιο και όσες φορές υπήρξαν αντιδράσεις γρήγορα προσπεράστηκαν με την κατάλληλη συμπεριφορά. Δύο είναι οι φορές που βρέθηκα σε πολύ δύσκολη -εώς και επικίνδυνη- θέση για κάτι που επιχείρησα να φωτογραφίσω (όχι για να με ληστέψουν). Και τις δύο φορές φωτογράφιζα...τοπία (τόποι χωρίς ανθρώπους). Την μία ήταν μερικά παρατημένα αυτοκίνητα πίσω από γνωστό πολυκατάστημα στην ανατολική Θεσσαλονίκη και η άλλη τα μεγάλα γράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην προβλήτα του λιμανιού...

5. Οι φίλοι μου συχνά με βάζουν να δοκιμάζω διάφορα φαγητά, γλυκά και άλλα πολλά που τρώγονται και που αυτοί κωλώνουν να τα δοκιμάσουν (βλέπετε ο "χαζός" της παρέας...) και με ρωτούν να τους τα περιγράψω, αν είναι αλμυρά, γλυκά... Όμως συνήθως δεν ξέρω τι να τους απαντήσω. Εκτός αν μου άρεσε...


Μετά από αυτήν την κατάθεση ψυχής με την σειρά μου επιλέγω να δώσω πάσα σε κάποιους οι οποίοι μου είναι λίγο αμφίβολο αν τελικά θα την πάρουν αλλά ακριβώς για αυτόν το λόγο και εγώ τους επιλέγω. Είναι οι:
1. Mouxlaloulouda
2. WinterAcademy
3. Igopogo
4. ...Γιάννης Σημαντήρας
και 5. άντε και ένας Zpi!

12 Comments:

Blogger Leigh-Cheri said...

Ναι. Για πες την αλήθεια: ότι δεν ξέρεις καν αν είναι αλμυρό ή γλυκό! Μη χειρότερα!

Αυτόν τον Zzzpi, ήθελα κι εγώ να τον προτείνω, αλλά μου τον πρόλαβες!

17 February, 2007 16:06

 
Anonymous Anonymous said...

ο μαστουρoφακίρης με έκανε να χτυπιέμαι κάτω από τα γέλια!!! καλά ρε αθεόφοβο, πήγες κι είπες τέτοια ατάκα? θέλω να μάθω αντίδραση δασκάλου.
χαχαχαχααχα!!!

όσο για τη συνέπεια(...) στα ραντεβού, εννοείς ότι πας στην ώρα σου αλλά άλλη μέρα???
:P

να σου ξανακάνω πάσα να μάθω κι άλλα 5?
;)

17 February, 2007 18:03

 
Blogger Erwtas Stomaxhs said...

xaxaxaxa! και 'γω γέλασα πολύ με τον μαστούρη τον φακίρη.
θαυμάζω το θάρρος σου να φωτογραφίζεις άγνωστους από κοντά. και ΄γω θέλω να το κάνω αλλά δεν τολμάω...

18 February, 2007 00:20

 
Blogger enteka said...

φακίρηδες rule!

:)

19 February, 2007 11:25

 
Blogger WinterAcademy said...

α! δεν παίζω, εγώ το έχω ήδη κάνει

tinyurl.com/29bclh

19 February, 2007 23:37

 
Blogger mystery falls down said...

Οφείλεις να το πράξεις ξανά Winter (και πάνω που είχα αποφασίσει να συμμετέχω και εγώ, με την προϋπόθεση να δημοσιεύσουν τα 5 πράγματα και οι υπόλοιποι, που επέλεξε ο Νάσος).

Οι λεπτομέρειες είναι πάντα απολαυστικές. Το γεγονός είναι ότι λατρεύω την άχρηστη πληροφορία. Και εσύ Νάσο τα κατάφερες περίφημα!

20 February, 2007 01:51

 
Blogger Leigh-Cheri said...

Ε! Mouxla, ξέρεις πώς λέγεται αυτό;
Εκβιασμός...;-)

20 February, 2007 19:46

 
Blogger Erwtas Stomaxhs said...

Σε ήρθε η πρόσκληση για το Σαλονικομπλόκ;

20 February, 2007 20:07

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

{
Την ιστορία με τον φακίρη μετά από αυτό το post τη θύμησα στην μητέρα μου και μου είπε ότι θυμάται ότι γύρισα από το σχολείο και της είπα ότι ο δάσκαλος με είχε επιπλήξει (του στυλ "πολύ βαθιά ψάχνεις εσύ"). Αυτό που θυμάμαι πάντως καλά είναι ότι είχα φάει πολύ γερή απογοήτευση γιατί ήμουν σίγουρος ότι είχα την σωστή απάντηση και ο δάσκαλος είπε ότι είπε για να κλείσει το θέμα πριν αρχίσει και φυσικά οι υπόλοιποι συμμαθητές δεν κατάλαβαν τίποτα.
(Η πιο ωραία λεπτομέρια πάντως που δεν είπα, είναι ότι με είχαν παροτρύνει να το πω! "Πες το, πες το, να δούμε τι θα σου πει ο δάσκαλος"!!! Με λίγα λόγια δεν είχα που να μοιάξω δηλαδή...)
}

@ Leigh-Cheri ένα θα σου πω. Από δω και πέρα... "Φάτε μόνοι"!

@ Μpizelw στα ραντεβού λέω για την ώρα. Τα ραντεβού που πάω άλλη μέρα -τα ξέρεις εσύ!- ανήκουν σε άλλη κατηγορία!
(Γελάς, γελάς ακόμη μαζί μου ε;..)
:P
Πάσα για άλλα 5; Μμμμ...

@ Στομαχοέρωτα λίγο μόνο θάρρος και αποφασιστικότητα θέλει (κυρίως να ξέρεις τι ακριβώς θέλεις να τραβήξεις). Πάντως δεν είναι πολύ δύσκολο, πίστεψέ με. Μόνο να βρεις τον τρόπο!
:)
Την πρόσκληση για το blog την πήρα και την αποδέχτηκα επιφυλλάσομαι όμως το μελετήσω αργότερα. (Δυστυχώς αυτό το χρονικό διάστημα και μόνο σχόλια που κάνω είναι ένας μικρός άθλος! Ελάχιστος ελύθευρος χρόνος, για αυτό μην με παρεξηγείτε εάν αργώ λίγο στις απαντήσεις μου.)
Ευχαριστώ πάντως!

@ Χαίρε φίλε enteka!
Αχ, πώς δεν σου έκανα πάσα να γράψεις και εσύ; Ήθελα πολύ να δω πώς θα το έκανες! (You know what I mean!..) Μπορώ να σου την κάνω τώρα;
:)

@ WinterAcademy θα συμφωνήσω με τον Μούχλα! Πρέπει να το ξανακάνεις (Για να γράψει ο Μούχλας όχι για τίποτε άλλο...) :)
Όπως επίσης και αυτοί που δεν πήραν την πάσα και είναι έτοιμοι να αφήσουν την μπάλα να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου. Ξέρουν αυτοί...

@ Αδερφέ Mouxlaloulouda με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνω σχετικά με τις λεπτομέρειες. Και εγώ λατρεύω τις άχρηστες πληροφορίες!

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια, σας αφήνω όμως γιατί θα πέσω πάνω στο πληκτολογιο από την πολύ νύστκξυυςγυςυγγφησδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδZZZzzzzzzzzzzzzzzzz

21 February, 2007 03:09

 
Anonymous Anonymous said...

Πες μας και άλλα τερτουλιάνε..σαν να έχεις ξαπλώσει στον καναπέ του ψυχολόγου σου και μας παραθέτεις μνήμες,συνήθειες..ακόμη και τραυματικές εμπειρίες..γέρνω το κεφάλι μου με απόλυτη κατανόηση κυρίως για το γεγονός που σε έχουν για πειραματόζωο στα διάφορα φαγητά...Τώρα η Φένια τί θέλει να μας πει?Ότι σου βάζουν και καλά δοκιμαστικές ασκήσεις και καλά ασούμε να μάθεις τις γεύσεις?:)Θέτεις σε ρίσκο την γλώσσα σου και αυτό είναι που μετράει!(άσε και εμένα έτσι μου κάνουν).

21 February, 2007 19:45

 
Blogger Κατουρημένη ποδιά said...

θα στέλνω εσένα στα ραντεβού μου.. εγώ θα έρχομαι να σας βρίσκω αργότερα, στην κανονική ώρα - την όχι ακριβώς, δηλαδή. Μετά αν θες να μείνεις μείνε, αν θες να φύγεις φύγε..

24 February, 2007 10:34

 
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

@db δεν λέω τίποτα άλλο, οι συνεδρίες κοστίζουν πανάκριβα! Χαίρομαι όμως που συμπάσχεις! (Και εσύ θύμα;...)
:)

@ Ωχ!, katourimeni_podia και εσύ στο club της συνέπειας (;) ανήκεις;.. Κατάλαβα, αν δώσουμε κανένα ραντεβού σιγά μην συναντηθούμε...
:p

28 February, 2007 17:05

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home